RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea styrker porteføljen med Orkla

Sist oppdatert:
Meglerhuset Nordea Securities har valgt å ta Royal Caribbean Cruises ut av sin modellportefølje, mens Orkla tas inn som en stødig faktor i urolige tider
Etter disse endringene består Nordeas modellportefølje av Orkla, DnB, Norsk Hydro, Tomra og Sense.

Nordea har en ren kjøpsanbefaling på Orkla, som for de gjenværende selskapene i porteføljen. Når det gjelder Royal Caribbean Cruises, er anbefalingen kuttet til reduser.

- Vi tar Orkla inn i porteføljen ettersom vi ser aksjen som en god defensiv eksponering mot en trolig urolig verden. Orklas inntjening vil være relativt lite eksponert mot en potensiell uroligheter, ser man på dette i lys av en moderat prising på 9,8x 2003 EPS fremstår risk/reward som attraktiv relativt til de fleste aksjene på Oslo Børs, skriver meglerhuset i sin begrunnelsen for å ta inn Orkla.

Nordea tror på fortsatt vekst i den russiske ølvirksomheten og positive virkninger fra selskapets interne lønnsomhetstiltak.

- Vi velger å ta RCL ut av porteføljen da vi mener at aksjen rett og slett har for mange usikkerhetsmomenter rundt seg til å tilhøre en relativt spiss portefølje, skriver Nordea.

De peker blant annet på den høye gjelden som sammen med utsiktene til en mulig langvarig krig gir stor nedsiderisiko i aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere