RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea tar "realt bet" på oljerelaterte

Sist oppdatert:
Nordea tar inn Frontline og Tandberg i sin anbefalte portefølje. Gjennom Frontline økes oljeeksponeringen ytterligere i det meglerhuset kaller "et realt bet" på oljerelaterte aksjer
Nordea øker sin anbefalte portefølje fra fem til syv aksjer ved å ta inn Frontline og Tandberg, i tillegg til DnB, Tomra, Orkla, Statoil og Smedvig.

- Vi tar denne uke inn Frontline i vår portefølje på bakgrunn av en signifikant oppjustering av estimater for inneværende år og en tro på at det gode tankmarkedet kommer til å vedvare utover vårparten, heter det fra Nordea.

- Det er et enormt trykk i tankmarkedet som sannsynligvis bare vil forsterkes frem mot et eventuelt krigsutbrudd i Irak, med få skip i posisjon, panikkchartering og flytende lagre, skriver meglerhuset.

Kursmål for Frontline settes til 110 kroner, og Nordea mener det ligger substansverdi på 100-110 kroner bak hver aksje.

Tandberg tas inn i varmen for første gang siden selskapet varslet lavere vekstutsikter i desember.

- Vi registerer at ledelsen ved gjentatte anledninger har uttalt at varselet ikke på sees på som et typisk resultatvarsel, all den tid bunnlinjen ikke så ut til å avvike vesentlig fra forventningene. Det indikerer solide marginer, noe som vil være viktig i og med at mange har nedjustert marginforventningene vesentlig i 2003. Vi tror det er større sannsynlighet for oppjusteringer enn nedjusteringer av konsensusestimatene i kjølvannet av Q4-rapporten, skriver Nordea.

Dessuten påpekes det at Tandberg kan komme til å begynne å benytte et tilbakekjøpsprogrammet etter kvartalspresentasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere