RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea tror på norske aksjer

Sist oppdatert:
Nordea Fondene og adm. direktør Per Egeland opprettholder sin tro på norske aksjer. Samtidig tror Nordea renten vil bli kuttet kraftig i Norge
Nordea Fondene opprettholder sin anbefaling om overvekt av norske aksjer, fremgår det av forvaltningsselskapets markedssyn for mai.

Fornuftig prising, tro på fortsatt svekket krone over tid og god likviditetstilførsel i det norske aksjemarkedet gjør at Nordea Fondene opprettholder en relativ overvekt for norske aksjer kontra internasjonale aksjer.

For alle regioner samlet nøytralvektes aksjer.

- Siste måned har internasjonalt vært preget av avklaring i Irak med tilhørende fornyet fokus på fundamental utvikling samt selskapsrapportering i USA. Selskapsrapporteringen for første kvartal har vært positiv, samtidig har den sedvanlige nedjustering av inntjeningsforventningene frem i tid foreløpig ikke funnet sted, skriver Nordea.

Men det påpekes samtidig at makrotallene den siste tiden har vært på den svake siden, selv om det er usikkerhet om hvor mye dette har vært påvirket av Irak.

- Aksjemarkedene synes å ha priset inn et relativt positivt scenario for økonomien i andre halvår. Vårt syn på det makroøkonomiske forløpet gjør at vi ser en viss fare for at aksjemarkedene pånytt vil kunne bli skuffet utover året, heter det.

Tror på lavere rente

Når det gjelder norsk rente, nedjusterer Nordea sitt syn på rentebunnen, og venter nå ganske sikkert et kutt på 0,5 prosentpoeng i juni, samt trolig ytterligere 0,5 prosentpoeng i august.

Det vil i så fall bety en styringsrente fra Norges Bank på 4,0 prosent i august. Det vil i så fall være det laveste nivået siden våren 1998.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere