RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordeas aksjetips

Sist oppdatert:
Nordea Securities er moderate optimister i aksjemarkedet, fremkommer det av kommentarene til meglerhusets anbefalte aksjeportefølje denne uken. Her kan du se anbefalingene
- På kort sikt er vi moderate optimister i aksjemarkedet, men vi understreker at kortsiktige reaksjoner ned kan gi meget gode kjøpsanledninger i en rekke sektorer for den litt mer langsiktige investor som kan feste blikket på den andre siden av nyttår, heter det fra Nordea.

- Markedet er stort sett ferdig med å diskontere nyhetsstrømmen fra rapporteringssesongen og en rekke rapporterte makroindikatorer den siste tiden, noe som har gitt et godt løft i aksjemarkedet. De fleste selskaper tar på seg positive lange briller igjen, og vi er enig i at år 2004 kan bli et meget spennende år for de fleste sektorer på Oslo Børs, heter det.

- Men etter endt rapporteringssesong er det naturlig å ta en pust i bakken og fokusere på fundamentale makromessige forhold igjen.

Nordea er grunnleggende positive til makroutviklingen i USA, men påpeker at kaoset i Irak preger amerikanske budsjettdiskusjoner, frykt for betydelig budsjettunderskudd i amerikansk økonomi trekker spareraten opp hos den private konsument og legger en demper på veksten i økonomien. I tillegg ser man tegn til at ledende makroindikatorer ser ut til å toppe ut.

Nordeas portefølje steg den siste uken med 0,9 prosent, mot 1,9 prosent for Oslo Børs Hovedindeks. For året er oppgangen 44,5 prosent, mot 42,0 prosent for indeksen.

Nordea gjør ingen endringer i listen over sine anbefalte aksjer:

- Norsk Hydro
- Telenor
- Smedvig
- Norske Skog
- Ementor

Norde kommenterer spesielt Norske Skog, og mener aksjen fortsatt har mye å gå på. Til nå har aksjen vært drevet av gode makrotall og håp om bedring for bransjen.

- I tiden fremover forventer vi positive nyheter fra sektoren, og antar at det vil drive sektoren. Stora Enso hadde kapitalmarkedsdag denne uken, og de meldte om et betydelig bedre outlook enn det de formidlet for tre uker siden, da de rapporterte tredje kvartal. Vi er sikrere enn noen gang tidligere på at vi står foran en ny oppsykel. Det betyr positiv newsflow fra sektoren, og oppgradering av estimater og kursmål - og økt aksjekurs, mener Nordea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere