RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordeas anbefalte aksjer

Sist oppdatert:
Nordea Securities anbefaler blant annet Smedvig, hvor meglerhuset ser for seg en rask opptur. Her kan du se hvilke andre aksjer du bør kjøpe - ifølge Nordea
- Siden forrige torsdag har hovedindeksen steget med 2,5 prosent, blant annet trukket opp av IT- og finansaksjer. Så og si hele oppgangen kom i løpet av fredag og mandag, etter en svært sterk utvikling på de amerikanske børsene, skriver Nordea i kommentar til sin ukentlige portefølje med anbefalte aksjer.

De amerikanske børsene steg på forventninger om gode økonomiske nøkkeltall, og statistikken skuffet ikke, heter det videre.

Nordea tror utviklingen i dollaren vil være viktig for det norske markedet fremover.

Nordea gjør ingen endringer i sin anbefalte portefølje, og gir tommelen opp for disse aksjene:

Norsk Hydro
Telenor
Smedvig
Norske Skog
Ementor

Nordea venter en rask reprising av Smedvig, til opp mot 50 kroner. Meglerhuset beregner underliggende verdier til rundt 65 kroner pr. aksje, og viser også til kontraksdekning og utsikter til større aktivitet neste år.

- Teknisk og fundamentalt ligger ting til rette for en reprising, og fokus på oljeselskapers lete- og produksjonsbudsjetter vil kunne forsterke et positivt syn. Vi forventer at oljeselskapene legger budsjettlisten et godt stykke høyere i 2004 enn hva som har vært tilfelle de siste tre årene, heter det.

Den siste uken ga Nordea-porteføljen en avkastning på 4,2 prosent - primært trukket opp av Ementor, men også Telenor - mot 2,5 prosent for Oslo Børs Hovedindeks. Hittil i år har porteføljen 44,7 prosent, mot 41,0 for indeksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere