RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordeas anbefalte aksjer

Sist oppdatert:
Nordea Securities har satt sammen en ny ukesportefølje. Frontline og Schibsted åker ut. Her kan du se hva som anbefales denne uken
- Etter en negativ utvikling i slutten av september har det vært en god periode for aksjemarkedet så langt i oktober, fastslår Nordea i omtalen av sin ukesportefølje.

- Det er en generell optimistisk holdning til de kommende selskapsresultatene og dette har vært blant hovedgrunnene til den relativt sterke utviklingen den siste tiden. Det er foreløpig få norske selskaper som har rapportert sitt tredjekvartalsresultat, men de rapportene som har kommet (for det meste fra IT-selskaper) har stort sett vært positive, heter det.

Denne uken tar Nordea ut Frontline og Schibsted fra porteføljen og satser på Ementor.

Schibsted tas ut i frykt for at TV2 vil skuffe når Schibsted kommer med sine kvartalstall. Det vises til at Kampanje skriver at TV2 kan oppleve et fall i reklameinntektene i tredje kvartal på opptil 5 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor. Dersom det er riktig, har Nordea ligget med for høye estimater, påpekes det.

- Vi tok Frontline inn i porteføljen i forrige uke som en reaksjon på at fallet i aksjekursen var en klar overreaksjon. Vi tror fortsatt tankmarkedet vil være stabilt sterkt gjennom vinteren og vi har en kjøpsanbefaling i aksjen med et 3mnd kursmål på 140 kroner. Ratefallet har stoppet opp og det er signaler som tyder på en bedring de neste ukene, men vi velger likevel å ta ned shippingeksponeringen i porteføljen denne uken til fordel for andre sektorer, heter det videre.

Om Ementor heter det at aksjen har falt betydelig etter rat Nordea tok den ut av porteføljen.

Det ventes et svakt tredje kvartal, med en omsetning på 929 millioner og et driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) på 6,5 millioner kroner.

- Men Ementor har foretatt betydelige kostnadskutt og i et stabilt og etterhvert bedret IT- marked vil selskapet være godt posisjonert for å oppnå bedrede resultater fremover. Dette er ikke priset inn på det nåværende nivået godt under 5 kroner og vi anser nedsiden for å være begrenset, heter det.

Nordeas anbefalte aksjeportefølje:

* Norsk Hydro
* Telenor
* Smedvig
* Norske Skog
* Ementor

Avkastning

Portefølje: 4,2 prosent den siste uken og 35,9 prosent hittil i år.
Hovedindeks: 3,4 prosent den siste uken og 30,7 prosent hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere