*Nettavisen* Nyheter.

Nordens beste lag i Carnegie Elite Tournament

Se Blackburn og de beste nordiske juniorlagene i Vallhall neste uke.

19.01.11 13:50

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra 24. til 28. januar arrangerer Vålerenga toppturneringen Carnegie Elite Tournament i Vallhall. Fra Norge deltar Vålerenga, Rosenborg, Brann, Viking og Stabæk. I tillegg kommer svenske IFK Gøteborg, danske FC København og engelske Blavkburn Rovers med sine beste juniorer.

- Vi er veldig godt fornøyd med det sportslige nivået på turneringa. Vi har vært priviligerte og har kunnet plukke ut de norske lagene vi ville ha med. Vi har prøvd å velge lag som ikke spiller mye mot hverandre ellers i året, sier turneringsansvarlig Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

- IFK Gøteborg er ledende i Sverige og en klubb som vi har hatt gode relasjoner med i flere år. På samme måte er FC København helt i toppen i Danmark. Fra England kommer Blackburn som legger mye ressurser i juniorarbeidet sitt.

Årlig turnering

I sommerhalvåret arrangerer Vålerenga eliteturneringer for blant annet G13- og G16-klassene. Nå håper klubben at også Carnegie Elite Tournament kan bli en fast norsk vinterturnering.

- Det åpnet seg et tomrom etter at Color Line Cup i Ålesund ble lagt ned. Vi har jobbet med dette en stund og mener at vi har fått til et bra konsept med gode lag. Vi ønsker selv å møte lag som vi ikke spiller mot til daglig. Derfor er det viktig å få med gode utenlandske lag. Det skaper nye referanser for oss. Vi har mannskap og infrastruktur til å arrangere topptureninger her i Oslo.

- Vi håper at denne turneringa kan bli en tradisjon, at vi kan ha et arrangement hvert år som er attraktivt for andre klubber. Målet på være at turneringa blir enda mer internasjonal og at vi får med flere utenlandske lag for hvert som går.

Se kampoppsettet her

Høyt nivå

Sammen med junior-NM og Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar, blir Carnegie Elite Tournament blant de norske turneringene med høyest nivå.

- De to andre turneringene er midt i sesongen. Vår turnering er i januar. Mange klubber bruker denne tiden til å kartlegge troppene og gir mange spillere spilletid, men lagene som spiller i Vallhall til uka er blant Nordens beste og jeg er sikker på at nivået kommer til å være veldig høyt.

Olsen er veldig glad for å ha fått med seg Carnegie på laget.

- Vi er veldig glade for at vi har sponsorer som er med på å støtte talentarbeidet i klubben. Hvis vil ha et a-lag i toppen i fremtiden er vi helt avhengige av at det gror godt nedover i systemet. Caregie Elite Tournament er et viktig ledd i så måte og tilrettelegger for god matching for våre spillere. Vi er veldig glade for å ha med Carnegie på laget. Uten dem hadde ikke turneringa latt seg gjennomføre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle kampene fra turneringa blir sendt direkte på VIF TV og resultater og kampfakta blir kontinuerlig oppdatert på vif-fotball.no.

For å se kampene må du ha abonnement på TV2 Sumo Sport.

Carnegie Elite Tournament spilles i perioden når a-laget reiser til Spania for Copa del Sol, og kjøper man ukesabonnement for kun kr. 99,- første turneringsdag får man i tillegg til Carnegie Elite Tournament også inkludert a-lagets to første kamper fra Copa del Sol, samt all annen sport på TV2 Sumo Sport, inkludert Premier League.

Et ukesabonnement koster kr. 99,-.
Et månedsabonnement koster kr. 199,-
Prisen gir tilgang til all sport som sendes på TV2 Sumo, inkludert Premier League.

Klikk her for å kjøpe TV 2 Sumo-abonnement

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag