RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordic American fikk ikke forlenget kontraktene

Sist oppdatert:
Nordic American Tanker Shipping lider nå samme skjebne som Knightsbridge, kontraktsmotpart BP Shipping har ikke utøvet opsjonen på leie rederiets tre suezmax-tankskipene videre
En erklæring av opsjonen skulle ha vært levert innen onsdag 1. oktober, men rederiet opplyser i en melding i dag at så ikke har skjedd.

De tre skipene som går på syv år lange kontrakter til BP vil dermed leveres tilbake i oktober neste år, når de eksisterende kontraktene løper ut.

Rederiet vil nå måtte gjennomføre en ekstraordinær generalforsamling innen 1. april, hvor de skal vurdere å selge skipene for distribusjon av eventuelle gevinster til aksjonærene.

Styret skal før møtet gi en anbefaling på hva de mener aksjonærene bør gjøre med skipene og selskapet. Foruten salg, kan aksjonærene vedta å seile skipene spotmarkedet, forsøke å reforhandle med BP eller finne andre som ønsker å leie skipene på lange kontrakter.

NAT skal ha fått henvendelser fra større internasjonale tankrederier som har uttrykt interesse for å samarbeide med rederiet med tanke på å utvikle rederiet videre.

Tankrederiet Knightsbridge Tankers som også er notert i New York var bygget opp etter samme modell hvor skipene var leiet ut på en fast minimumsrate. Tillegg har rederiene fått utbetalt eventuelle differanse ved høyere spotrate enn minimumsraten. Knightsbridge fikk ikke heller ikke forlenget sine kontrakter, som gjaldt for fem VLCC'er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere