RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordirakisk oljefelt inntakt

Sist oppdatert:
Oljefeltene rundt den nordirakiske byen Kirkuk skal være så godt som uberørt av krigen og kan starte pumpingen av olej i løpet av uker
Det sier en senioringeniør til Reuters søndag.

Det forventes at eksporten fra de nordlige feltene vil kunne starte før de sydlige feltene, men først må en avklaring på hvordan inntektene skal fordeles, komme på plass.

I dag kontrolleres Iraks oljeeksport av FN under olje-for-mat-programmet. Denne avtale utløper i begynnelsen av juni, og et nytt avtaleverk må komme på plass i samarbeid med denne nye administrasjonen som skal styre landet.

- Arbeidere er intakte og klare til å starte ved Kirkuk. Jeg tror at dette kan bli den tidlige produsenten, sier senioringeniør Tom Logsdon i US Army til Reuters. Han mener en oppstrat kan være kun uker unna.

Feltene ved Kirkuk har en kapasitet på 900.000 fat pr. dag, og eksporten går via rørledning til Tyrkias Middelhavshavn Ceyhan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest