*Nettavisen* Nyheter.

Nordiske aviser gir sin støtte til The Guardian

Oslo (NTB): Sjefredaktørene i fire store nordiske aviser trykker søndag et opprop til den britiske statsministeren David Cameron der de gir sin støtte til The Guardian og fordømmer kriminalisering av journalister.

«Det er dypt urovekkende at politiet nå har kunngjort en kriminaletterforskning av The Guardian. Implikasjonen av slike handlinger kan ha forgreninger langt utenfor Storbritannias grenser og undergrave stillingen til den frie presse over hele verden,» heter det i oppropet.

Det åpne brevet til Cameron er undertegnet av sjefredaktørene i Aftenposten, Politiken, Helsingin Sanomat, Dagens Nyheter og publiseres også i Observer, Guardians søndagsavis.

Bakgrunnen for oppropet er at terrorlovgivningen blir tatt i bruk for å stanse journalistikk som er basert på lekkasjer fra materialet til Edward Snowden, og at The Guardian er satt under etterforskning av politiet.

The Guardian er en av avisene som har fått tilgang til dokumentene fra Snowden, og mye av stoffet om avsløringene er skrevet av Glenn Greenwald, som bor i Brasil. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.