RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordkoreanere sulter i hjel i risbelte

Seoul (NTB-AFP): Matmangelen i Nord-Korea har utviklet seg til en katastrofe. Selv i det såkalte risbeltet sørvest i landet sulter mennesker nå i hjel, melder en nettavis i nabolandet Sør-Korea.

En av nettavisen Daily NKs reportere sa mandag til nyhetsbyrået AFP at seks personer, blant dem barn og eldre mennesker, er døde av sult i en landsby i Shingye-regionen. Familier i dette området forsøker å overleve på nødrasjoner av mais som myndighetene har frigitt.

I april skal mange mennesker ha lidd sultedøden i og rundt kystbyen Haeju etter at mangelen på mat ble akutt mot slutten av vinteren. Den sørkoreanske nødhjelpsgruppen Good Friends hevder at Nord-Koreas stålindustri er rammet av hungersnød blant arbeiderne.

Risproduksjonen i landet ble i fjor rammet av store oversvømmelser, samtidig som mye av avlingene ble sendt rett til militære lagre. Da Nord-Koreas toppleder Kim Jong-il døde 17. desember, førte offisiell landesorg til midlertidig stans i produksjonen og fordelingen av mat.

Nord-Koreas matproduksjon, som er del av landets strengt sentralstyrte planøkonomi, brøt nærmest fullstendig sammen mot slutten av 1990-tallet. Den internasjonal matvarehjelpen er redusert i protest mot nordkoreanernes rakett- og atomprogrammer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere