RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordkoreansk stand up-komiker forsnakket seg

Foto: KNS (Afp)
Revet av scenen og sendt til kullgruve.

Jobben som stand up-komiker er vanskelig nok i seg selv. Publikum kan raskt vende seg imot deg hvis du forteller en vits som er over streken.

Denne balansekunsten er trolig vanskeligere i Nord-Korea enn andre steder. Det fikk den populære komikeren og imitatoren Lee Choon Hong erfare da hun opptrådte for en gruppe arbeidere i Kangwon, sør-øst i landet.

Forsnakket seg
Kilder i det lukkede landet forteller Radio Free Asia at Lee kom i trøbbel etter at hun nevnte noen «sensitive temaer» og ble tatt av scenen halvveis i forestillingen.

- Lee Choon Hong forsnakket seg under en forestilling for arbeiderne på jordbruksprosjektet Sep’o og ble sendt til en kullgruve i Pyongan-provinsen for tvangsarbeid, sier kilden.

Denne straffemetoden er vanlig i Nord-Korea og blir ofte gitt til statsansatte som kommer med upassende uttalelser om landets ledelse.

Som regel varer straffen i et halvt år, men denne tiden regnes som en prøveperiode.

Vedkommende blir konstant evaluert under arbeidstiden, ifølge kilden.

Håndplukket av Kim Jong Il
Kilden forteller ikke om innholdet i kommentarene som ble oppfattet som upassende, men de var angivelig ille nok til at hun ble tatt av scenen og sendt til kullgruven umiddelbart, uten mulighet til å varsle familie eller venner.

Dette skal være andre gang den modige komikeren tråkket over streken og ble sendt til arbeidsleir. En avhopper som tidligere hadde en høy posisjon i det nordkoreanske embedsverket bekrefter dette.

Han ble først kjent med Lee etter at hun ble rekruttert til en gruppe underholdere som hadde navnet «Entourage of Delight» som i hovedsak var håndplukket av den avdøde diktatoren Kim Jong Il.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere