RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordkoreanske trusler før militærøvelse

Pyongyang (NTB-AFP-DPA): Nord-Korea fortsetter å true med atomangrep idet Sør-Korea og USA begynner en omfattende felles militærøvelse.

Nord-Koreas hær, marine, luftvåpen og strategiske raketter er klargjort for total krig, skrev den statlige avisa Rodong Sinmun søndag. Landets militære ledere venter på den endelige ordren om å angripe.

De nye truslene kom samtidig som USA og Sør-Korea gjorde seg klare til en stor militærøvelse. Den begynner mandag og omfatter flere tusen soldater, til tross for at det meste foregår virtuelt ved hjelp av datasimuleringer.

Våpenhvileavtalen mellom Nord- og Sør-Korea fra 1953 vil også opphøre mandag, ifølge nordkoreanske myndigheter. De har i tillegg annullert en ikkeangrepsavtale fra 1991 og kuttet en direkte telefonlinje til regjeringen i sør.

Nord-Koreas trusler blir av mange avvist som bløff. Eksperter advarer likevel om at væpnede sammenstøt kan oppstå ved et uhell når situasjonen er så spent som nå.

Også nordkoreanerne sier de skal holde en militærøvelse denne uken. Den vil omfatte alle våpengrenene i landets forsvar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere