Gå til sidens hovedinnhold

Nordland: E6 stengt etter jordras

Nedbør, holke og jordras skaper problemer på veier, fergesamband og jernbane i Nordland.

- Det er svært vanskelige kjøreforhold i hele fylket med holke. Folk må beregne seg ekstra god tid, og hvis de ikke må ut og kjøre, bør de kanskje holde seg hjemme, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen onsdag klokka 10.30.

Han forteller at nedbøren som har kommet etter en periode med sprengkulde har gitt et nytt islag oppå stålisen. Munkvold opplyser at det er store problemer på en rekke mindre veier.

Melder om jordras
Statens vegvesen melder at E6 er stengt på strekningen Skarberget-Narvik etter et jordras mellom Sætran og Skarberget fergekai. Raset har gått ved Skjellesvikskaret.

Like før klokka 10 ble det besluttet at veien ikke blir åpnet igjen i dag, melder Fremover.

NRK Trafikk melder også at E6-sambandet Bognes-Skarberget er innstilt på grunn av ras. Det er omkjøring via Drag-Kjøpsvik, melder Statens vegvesen ved 10-tiden onsdag, ifølge NRK Trafikk.

Bare i Troms og Finnmark er hele 15 veier stengt på grunn av rasfare, ifølge Nordlys. Åpning av disse vurderes fortløpende, men flere vil forbli stengt onsdag.

Nordlandsbanen er stengt mellom Mosjøen og Dunderland på grunn av mye nedbør og fare for ras, opplyser Jernbaneverket .

Se de siste trafikkmeldingene for Nordland her (Statens vegvesen)

Kraftig vind
Widerøe opplyser at de har forsinkelser på grunn av kraftig vind på Helgeland. I Finnmark blir flyene forsinket på grunn av avising, melder NRK Trafikk.

Mellom Meløy videregående skole og Ørnes sentrum i Nordland har store nedbørsmengder skapt problemer. Her er fylkesvei 17 stengt etter at alt under asfalten er vasket bort.

- Det er umulig å passere, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Klokka 10.30 onsdag melder politiet til Nettavisen at fylkesveien fortsatt er stengt. Entreprenør er på stedet for å vurdere skadene.

Oppgradert flomvarsel
Store nedbørmengder kombinert med mildt vær og snøsmelting har ført til at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppgradert flomvarselet for Nordland og sørlige deler av Troms, melder NTB.

Nå forventes det enn vannføring som i mindre vassdrag vil overstige nivået til en femårsflom, melder NVE. Flomvarselet er dermed oppgradert til oransje nivå – det neste høyeste varslingsnivået.

Snøskredfare på høyeste nivå
Samtidig er snøskredfaren oppgradert til det høyeste nivået – rødt – i store deler av Troms samt enkelte steder vest i Finnmark, ifølge varsom.no.

«Regn påfører en rask belastning på snødekket og derfor forventes det mange naturlig utløste snøskred. Stedvis har det samlet seg mye snø, og skredene kan bli store», advares det.

Se det siste flomvarselet her

Ras i boligfelt
Rana Blad skriver onsdag om et jordras i et boligfelt i Åga utenfor Mo i Rana. En bil skal ha kjørt inn i raset, men det skal ikke være snakk om personskader.

I følge politi på stedet skal det være snakk om et jord/sørperas som er gått over veien. Raset har gått i umiddelbar nærhet av et hus i boligfeltet og politiet vurderer nå situasjonen. Veien på stedet blir nå stengt i påvente av videre undersøkelser. Tre hus i boligfeltet er evakuert.

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken