RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordland refser Hurtigruten for kontraktsbrudd

Bodø (NTB): Nordland fylkeskommune mener Hurtigruten bryter forpliktelsene i milliardavtalen med staten ved ikke å tilby subsidierte lugarer til distansereisende.

Avtalen som ble inngått i 2011, innebærer at Hurtigruten får 5,1 milliarder kroner fordelt over åtte år fra staten. I avtalen ligger en rekke krav, blant annet om priser og rabatter for passasjerer som har behov for å bruke rederiets rutenett på kortere eller lengre reiser, de såkalte distansereisende.

Hurtigruten skal stille 120 køyer til disposisjon hver dag til denne gruppen med reisende, men dette kravet mener Nordland fylkeskommune at Hurtigruten ikke oppfyller, skriver Dagens Næringsliv,

«Det er Nordland fylkeskommunes inntrykk at tjenesten ikke leveres i henhold til kontrakt, hva angår køyekapasitet», skriver fylkeskommunen i et brev til Samferdselsdepartementet.

Ifølge avisen handler kjernen i kritikken om at rederiet istedenfor å selge lugarene til den avtalte og statssubsidierte prisen, selger dem til langt høyere pris til rundreisepassasjerer.

Fylkeskommunen ber Samferdselsdepartementet om å gripe inn i saken (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere