RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlandsbanken skjeller ut Terra (Ny2)

Sist oppdatert:
Meglerhuset Terra Fonds skal ha kontaktet investorer om å delta i et garantikonsortium med tanke på en emisjon i Nordslandsbanken. Nå reagerer Nordlandsbankens Bjørn Sture Trymbo kraftig på Terras håndtering av garantien i forbindelse med den såkalte lokale løsningen. Terra avviser Nordlandsbankens påstander
Nytt: Kommentarer fra Terra

Nordlandsbankens informasjonssjef Bjørn Sture Trymbo er irritert på Terra Fonds. Saken gjelder meglerhusets rolle i forbindelse med å få på plass en lokal løsning som et alternativ til DnBs bud på Nordlandsbanken.

Allerede fredag kom det frem at lokale krefter hadde på plass mellom 400 og 500 millioner kroner i ny kapital. Dette skulle være et konkurrerende bud på banken. Mandag skrev imidlertid iMarkedet at lokale nordnorske investorene er villig til å stille opp med kun 320 millioner kroner, samt 20 millioner kroner i aksjekapital/ansvarlig kapital. For restbeløpet på 173 millioner kroner var det mer usikre indikasjoner, opplyste banken.

Vel 100 millioner av den usikre kapitalen er knyttet til Terra Fonds, opplyser Trymbo til iMarkedet.

Vil ha forpliktelse

Nå ønsker Nordlandsbanken at Terra stiller med juridiske forpliktelser til beløpet, men så langt har banken altså ikke fått dette, opplyser Trymbo.

- Vi antok at de pengene var på plass. Verifiseringsarbeidet pågikk i helgen, sier Trymbo til iMarkedet.

Nordlandsbanken oppdaget senere at Terra opererte som om de hadde et oppdrag fra banken om å sette et garantikonsortie, noe som ikke er riktig.

- De har ingen avtale om å danne et garantikonsortium, sier Trymbo til iMarkedet.

Avviser Nordlandsbanken påstander

Terra Fonds sendte ut en melding om sin versjon av bråket rundt kapitalforhøyelsen tirsdag ettermiddag.

Terra Fonds skriver at mandatet for å starte etableringen av et garantikonsortie ble gjort etter "mandat fra lokale interesser og venner av Nordlandsbanken".

- På denne bakgrunn fikk Terra Fonds i samme brev en eksplisitt henstilling fra Nordlandsbankens administrasjon om å bistå banken med å etablere et garantikonsortium knyttet til redningsoperasjonen i Nordlandsbanken. Henstillingen om å bidra i konsortiet ble bekreftet i går kveld ved at Nordlandsbankens administrasjon gjentok en oppfordring om å invitere Terra Fonds til å undertegne en ordinær standstill- og konfidensialitetserklæring for dermed å kunne motta ytterligere opplysninger om banken, skriver Terra.

Dette tilbudet ble ikke benyttet av Terra Fonds.

Kontaktet aktører

Tidligere tirsdag sendte Nordlandsbanken ut en egen melding med klar kritikk av Terra.

- Nordlandsbanken er opplyst at meglerforetaket Terra Fonds AS har kontaktet investorer (herunder lokale aktører) med påstander om at meglerforetaket har fått i oppdrag fra Nordlandsbanken å organisere et garantikonsortium for fulltegning av aksjeemisjon i banken. Dette medfører ikke riktighet, skriver banken i en melding.

Terra Fonds skal både muntlig og skriftelig ha blitt gjort oppmerksomme på at de ikke har noe oppdrag for banken, men har likevel fortsatt å kontakte investorer med de uriktige påstandene.

-Dette er å villede investorene, og medfører at Nordlandsbanken er uten tillit til hvilke informasjoner eventuelle garantister er blitt formidlet av Terra Fonds AS, skriver banken i en kommentar.

Banken jobber nå med å verifisere interessene, og bankens administrasjon vil anbefale at garantierklæringer sendes direkte til Nordlandsbanken som angitt i utsendte dokumenter.

DnBs bud på 35 kroner aksjen løper ut onsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere