RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlendingene drøyest på sexmeldinger

(Thinkstock/illustrasjon)
Sist oppdatert:
Nær 4 av 10 unge deler sexinnhold via mobilen.

(SIDE2:) Og i Nord-Norge sender de hyppigst avgårde seksuelt innhold med mobiltelefonen.

- Vi finner ingen grunn til å moralisere. Jeg regner med at utvekslingen av slike bilder er mer et uttrykk for deling av opplevelser enn sjikanøse henvendelser, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess i en pressemelding.

Mer enn 660.000 nordmenn har nemlig sendt eller mottatt sexbilder via mobilen, viser en undersøkelse InFact har gjort for mobilselskapet.

De yngste sender mest
Der kommer det fram at nærmere 36 prosent i aldersgruppen 18-24 år har sendt, eller mottatt seksuelle bilder via mobiltelefonen. Nesten 18 prosent av menn svarer ja på spørsmål om de har sendt seksuelt innhold via mobilen, mot 15 prosent kvinner på samme spørsmål.

Og hvor i landet deler vi mest seksuelle bilder? Jo, det er i Nord-Norge.

På spørsmålet: «Har du noen gang sendt eller mottatt et seksuelt bilde på mobilen?» Svarer 16, 4 prosent ja i Oslo, 16, 9 prosent sier ja i Midt-Norge. På Vestlandet er svaret ja blant 20,2 prosent, og i Nord-Norge har 21,7 prosent seksuelt innhold på mobilen. På Østlandet og i Sør-Norge deles slikt minst, med henholdsvis 15,8 og 10, 8 prosent i ja-svar på spørsmålet.

- Seksualisert innhold preges i størst grad hos de yngste, men samtidig har denne atferden forplantet seg til også eldre generasjoner. Til og med folk over 60 år utveksler seksuelle bilder, men i langt mindre skala. Undersøkelsen demonstrerer at dette er en trend som vil øke i omfang, sier Alvær.

Markedsdirektøren er ikke overrasket over nordlendingenes villige deling. De har flere ganger gjennomført lignende undersøkelser, og det har også tidligere vist at sørlendingene er mer forsiktige enn folk bosatt i nord.

- Basert på erfaring ville jeg trodd at folk bosatt i Oslo hadde en mer utagerende atferd hva gjelder seksualisert innhold. I likhet med de unge er Oslo ofte en veiviser i trender, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere