RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlendingene kan smile om kapp med sola

Sist oppdatert:
Grått vær fram til lørdag for store deler av resten av landet - Fredag blir den store nedbørsdagen i sør og øst, opplyser meteorologen.

Nordlendingene kan glede seg over strålende sol de kommende dagene, og kanskje enda bedre: Søringene får skikkelig møkkavær.

Nord for Trøndelag får opphold med sol og lettskyet vær, spesielt i Troms og Finnmark.

- Nordlendingene får det fineste været fram til lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge i underkant av 15 grader i Nordland og Troms, mens i Finnmark blir den nær 10 grader, opplyser vakthavende meteorolog ved StormGeo Solbjørg Apeland til Nettavisen.

Sjekk været der du bor her!

Den variable værtypen fortsetter å prege landet sør for Trøndelag. Et lavtrykk vil gi lett regnvær både i sør, øst og vest de nærmeste dagene, så her er det bare å bytte ut badebukse med regnbukse.

- For tirsdagen vil nedbøren strekke seg fra Trøndelag og sørover til Hordaland. Agder og Telemark får opphold, mens Rogaland kan få litt nedbør først på dagen, sier Apeland.

Les også: E6 gjennom Gudbrandsdalen åpen igjen.

Mest på fredag
Østlandet vil få lette regnbyger. Grensen her vil gå ved Oslo. Det blir dermed ikke helsvart for «søringene», for solen kan også vise seg til tross for bygene.

- Det vil bli oppholdsvær sør for Oslo, mens det vil komme lett regn nord for Oslo. Nedbøren i Sør-Norge vil avta i løpet av tirsdagen og mot kvelden vil det også bli lettere skydekke. Her kan også solen titte fram om ettermiddagen, fortsetter Apeland.

Nytt lavtrykk
Fredag kommer det inn nytt lavtrykk som vil gi mye nedbør og en grå start på helgen på Sør- og Østlandet. Telemark og Aust- Agder vil få mest nedbør i landet på fredag med 35 millimeter på 24 timer. Dette kan likevel ikke måle seg med de flomutsatte områdene de siste dagene hvor det kom hele 65 millimeter regn per døgn da det sto på som verst.

- Fredag blir den store nedbørsdagen i sør og øst. Man vil få nedbør i vest også, men ikke like mye. Nedbøren i sør vil avta i løpet av lørdagen og da vil det komme sol og opphold. Nedbøren vil likevel henge igjen nord for Oslo og nord for Bergen på Vestlandet. Det ser likevel ikke ut til at de flomutsatte områdene vil få den verste nedbøren, sier meteorologen.

Temperaturene vil ligge på behagelige 18 grader i sør og øst de nærmeste dagene til tross for ustabilt vær med mange byger. Den vil falle ned til 15 grader når nedbøren kommer fredag for da vil også solen forsvinne for dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere