RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordlys må redusere staben

Sist oppdatert:
Avisa Nordlys i Tromsø må redusere staben med over 20 personer for å oppfylle eierens krav om et overskudd på 10 prosent, ifølge de ansatte.

Det arbeider i dag mellom 115 og 120 personer i Nordlys. I 2002 hadde avisa en omsetning på 121 millioner kroner.

Majoritetseier i Nordlys er A-pressen, som i dag i hovedsak eies av LO og Telenor. Gemyttene i avisen er i kok over at LO opptrer som en rå kapitalist, melder NTB.

– Den eneste måten Nordlys kan klare kravet om ti prosents driftsmargin som eierne krever, er å kutte, kutte og kutte, sier leder i redaksjonsklubben Merethe Ekanger til Avisenes nyhetsbyrå (ANB) som eies av A-pressen.

De tre klubbene i avisa, Handel og Kontor, Norsk Grafisk Forbund og Norsk Journalistlag, står sammen i sin protest mot høye utbyttekrav.

Ifølge ANB ble det torsdag holdt et allmøte hvor de ansatte la fram sine bekymringer for ledelsen. NTB skriver at antall ansatte som må gå er beregnet til 26 stykker over en toårsperiode.

– Det kommer til å forsvinne mer enn 20 årsverk i løpet av de neste par årene. I tillegg kommer innsparingene til å bety at produksjonen blir svekket. Det vil si at vi må trekke nærmere innover mot sentrum, og dermed miste den posisjonen vi har jobbet i mer enn hundre år for å oppnå. Vi vil miste lesere og annonsører, og til slutt ende som en byavis i stedet for å være en regionsavis og en stemme for hele fylket, sier Ekanger til ANB.

Avisen trues også av dyrere distribusjon, økte trykkeriutgifter og høyere arbeidsgiveravgift. De tre klubbene har deltatt i arbeidet med å redusere kostnadene, og det er enighet om betydelige innsparinger. Men utbyttekravet gjør at dette ikke holder.

– Med de reduksjonene det legges opp til vil vi ikke lenger være en regionavis som i dag. Vi vil bli en lokalavis for Tromsø, sier redaksjonsklubbens leder til NTB.

Arvid Sandberg, representant for de Handel og Kontor-ansatte i avisa, mener A--pressen som eier er ille.

- Alle vi ansatte er opptatt av at vi skal ha et overskudd. Det har vi alltid hatt. Men et krav om 10 prosent er altfor mye. Vi har kontakter innenfor de andre aviskonsernene, og vi opplever nå at A-pressen er de råeste av alle, sier Sandberg.

Sjefredaktør Hans Sverre Amundsen sier avisen er midt i budsjettprosessen og ikke ønsker å kommentere kommentarene fra de ansatte om nedbemanning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere