RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NORDMA støtter fagpressen i portosak

Sist oppdatert:
- Vi har sympati for at aviser og bladprodusenter protesterer mot portoendringene for innholdsprodusenter, sier styreleder Arild Horsberg i NORDMA.

På grunn av noen formuleringer i konsesjonen må Posten kutte ut å bruke innhold som kriterium for fastsettelse av portotakster. Dermed vil det koste like mye å sende en avis eller fagblad som en reklamebrosjyre, eller DM. Dette har fagpresseforbundet og MBL reagert sterkt på, og lobber nå for harde livet for at kulturministeren skal endre konsesjonen.

- Vi skjønner veldig godt at aviser og bladprodusenter protesterer kraftig og vi har sympati for reaksjonene - først og fremst fordi det er et godt eksempel på hvordan myndighetene brått forandrer rammevilkårene for næringslivet - noe som ofte også har kommet DM-bransjen til del.

- Forutsigbarhet i lover og bestemmelser er en svært viktig forutsetning for stabilitet og trygghet - som igjen skaper rom for vekst og utvikling, sier Arild Horsberg til Propaganda.

Horsberg er leder for NORDMA, Norsk Direktemarkedsførings Forening. Foreningens medlemmer er en av få som muligens vil tjene på portoendringen, ved at konkurransevilkårene for DM og annonsebærende publikasjoner blir likere. Horsberg tror imidlertid portoprisene vil krype nedover.

- All erfaring hittil sier at portotakstene sjelden eller aldri beveger seg noe annet sted enn oppover. Men den som lever får se...

Horsberg avviser at NORDMA har påvirket Post og Teletilsynet til å ta opp denne saken, og påpeker at dette er en sak NORDMA engasjerer seg lite i.

- Denne saken er litt på siden av vår virksomhet, sier Horsberg til Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere