*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann (49) stakk fra bilulykke i USA

En nordmann etterlot to skadde passasjerer etter en ulykke med en lånt luksusbil i Florida.

14.05.09 13:09

Nordmannen var i Boca Raton i Florida for å ta seg av noen forretninger da ulykken inntraff forrige helg, skriver lokalavisen Palm Beach Post.

49-åringen kjørte på en kystvei i høy fart med en lånt Bentley 2400 ved 02-tiden natt til søndag da han krasjet inn i et autovern. Han stakk fra åstedet og etterlot to skadde passasjerer.

169 kilometer i timen
Like før ulykken hadde en politipatrulje målt nordmannens fart til over 169 kilometer i timen på en strekning med fartsgrense på 60 kilometer i timen. 49-åringen nektet å stanse på politiets oppfordring, men krasjet inn i et autovern ett minutt senere.

De to passasjerene, som også var i bilen, sier de ble forundret over at 49-åringen tok beina fatt og forlot åstedet. De to passasjerene ble sendt til sykehus med mindre skader.

Politiet klarte å spore opp 49-åringen via eieren av Bentleyen, som også er en nordmann.

- Jeg visste ingenting inntil jeg ble kontaktet av politiet. Han ringte meg og jeg ba ham om å kontakte politiet umiddelbart, sier nordmannen til avisen.

Overga seg til politiet
49-åringen overga seg først til politiet tirsdag i Manalapan og ble satt i arresten.

Nordmannen, som kommer fra Kristiansand, har i avhør forklart at han har erfaring med førstehjelp og sjekket tilstanden til passasjerene før han flyktet fra åstedet.

Nordmannen er siktet for å ha forlatt ulykkesstedet og etterlatt to skadde passasjerer, og har valget mellom å betale en kausjon på 20.000 eller vente på en rettslig kjennelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.