RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann dømt til elleve års fengsel for svindel

Sist oppdatert:
Los Angeles/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Nordmannen Waleed Ahmed (22) er i en domstol i Los Angeles dømt til elleve års fengsel for svindel.

Aktor la ned påstand om ni års fengsel, mens forsvaret la ned påstand om 18 måneders fengsel.

– Jeg er overrasket over at dommen er så streng, men har ennå ikke lest premissene, sier nordmannens norske advokat Hans Marius Graasvold til NTB.

Han ventet sent mandag kveld på å motta dommen fra sin amerikanske kollega Humberto Diaz som har vært forsvarer for Ahmed i USA.

I og med at han ikke har sett dommen er det også for tidlig å si noe om en eventuell anke. Ahmed har håpet på soningsoverføring om han blir dømt i USA.

Eposter

Dommen er blitt utsatt flere ganger, senest i august i fjor fordi påtalemyndigheten mente han oppfordret sine medsammensvorne til å ødelegge bevis, og at han planla nye svindler.

I eposter han sendte fra fengselet skal han ifølge påtalemyndigheten ha gitt uttrykk for at amerikanske myndigheter ville angre på at de har satt ham i fengsel.

Graasvold sa til NTB før dommen falt mandag at han hadde håp om at epostene ikke ville få betydning for straffeutmålingen.

– Mitt inntrykk er at vi har lagt bak oss misforståelsene rundt dette. Det gir håp om at vi kommer under ni år, sa han.

Men mandag kveld så det tvert imot ut til at epostene har hatt motsatt effekten i domstolens vurdering av straffeutmålingen.

Graasvold har ikke vært i kontakt med sin klient etter at straffen ble forkynt mandag. Han vet derfor ikke hvordan han reagerte. 22-åringen skal sitte isolert i fengselet.

Bieber-konserter

Ahmed var på vei ut av USA da han ble pågrepet av det føderale politiet FBI høsten 2012.

Han sto tiltalt for å ha lurt den amerikanske investoren Todd Weinberg til å tro at han satt på rettigheter til Justin Bieber-konserter i Skandinavia. Weinberg betalte 1 million dollar til den tiltalte nordmannen.

Waleed Ahmed frontet tidligere firmaet Grønt Norge, som fikk mye oppmerksomhet i Norge for det som viste seg å være ikke-fungerende solcelleladere til iPhone.

Selskapet ble blant annet rost av daværende næringsminister Trond Giske (Ap), og 22-åringen deltok også på arrangementer sammen med kronprinsparet.

I januar i år ble Ahmed dømt i Oslo tingrett til å betale en sveitsisk investor 600.000 dollar samt 150.000 kroner i sakskostnader og renter.

Han er også tiltalt for grovt bedrageri og falsk politianmeldelse i Follo tingrett, etter at han hevdet at hans nye BMW var stjålet. Disse sakene venter på ham om han kommer til Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere