Nordmann døde etter redning i svensk fjellområde

Bodø (NTB): En 46 år gammel nordmann døde mandag kveld etter at han ble funnet like over grensen til Sverige i Salten-området mandag morgen. En 57-åring får behandling på sykehus.

02.04.13 00:44

De to nordmennene kjørte seg lørdag kveld fast med snøscooteren sin i området rundt innsjøen Pjeskeaure. Først mandag morgen ble 57-åringen funnet av turister i området, melder TV 2.

Før 57-åringen mistet bevisstheten, rakk han å fortelle at 46-åringen lå på isen på innsjøen. Han hadde forlatt 46-åringen i et forsøk på å hente hjelp etter to netter ute i kulda.

46-åringen ble ved 13-tiden funnet bevisstløs i terrenget av et svensk politihelikopter. Han ble brakt til Helgeland sykehus i Mo i Rana, men livet sto ikke til å redde.

57-åringen var sterkt forkommen da han ble funnet og brakt til en fjellstue like sørøst for Sulis på svensk side av grensen. Området ligger mellom Sulitjelma i Norge og Mavas i Sverige og er et øde fjellområde uten veier.

Mannskaper fra Røde Kors, Statens fjelltjeneste og politiet ble kalt ut for å lete på norsk side av grensen, mens svensk redningstjeneste tok seg av letingen på svensk side. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.