RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann fengslet i Jemen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): En nordmann har blitt pågrepet og sitter varetektsfengslet i Jemen. Mannen er en student og frilansjournalist, ifølge NRK.

– Vi er kjent med at en norsk borger skal være anholdt i Jemen. Vi følger opp den saken gjennom i ambassaden i Riyadh, og vi er i kontakt med både myndighetene i Jemen og de pårørende, sier pressevakt ved Utenriksdepartementet, Veslemøy Lothe Salvesen til NTB.

– Vi har gjort det klart overfor myndighetene at vi holder dem fullt og helt ansvarlig for liv og helse til den norske borgeren så lenge han er i deres varetekt, sier hun.

Etter det UD kjenner til ble mannen pågrepet i Jemens hovedstad Sana natt til 29. mars. Departementet kan ikke kommentere hva nordmannen gjorde i landet.

Ifølge NRK har mannen siden 2013 kombinert et studieopphold i Jemen med frilansarbeid for flere norske og internasjonale medier.

– Mannen har de siste to årene levert enkeltreportasjer og rapporter til NRK på samme måte som han har gjort til andre, sier nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk til kringkasteren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere