RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann fengslet i USA: Fikk avslag på henrettelses-søknad

Sist oppdatert:
Nordmannen John Kristoffer Larsgard (36) sitter fengslet i USA.

John Kristoffer Larsgard (36) fra Oslo, som sitter fengslet i Arizona i USA, har søkt om å bli henrettet. I natt ble søknaden avvist.

- Det var to begjæringer som ble behandlet. Den ene om tilgang til juridiske bøker ved et bibliotek og den andre om å bli henrettet. Begge begjæringene ble avvist, sier den juridiske assistenten til dommer dale P. Nielson i Navajo County Superior Court, Leah Thomas til VG.

Larsgard har frem til 31. august på å anke avgjørelsen.

LES også: Nordmann ber om å bli henrettet i USA

Han ble pågrepet i september i 2011 for å ha kjørt bilen feil i en enveiskjørt vei og inn i en folkemengde. Ingen ble skadd, men han fikk sju og et halvt års fengsel for å ha brukt det som dommeren anså som et dødelig våpen; bilen.

FENGSLET: John Kristoffer Larsgard (36) ble dømt til sju og et halvt års fengsel, etter bil-episoden i 2011. Han fikk brukket nesen da en mann hevdet  Larsgard forsøkte kjøre ned og drepe familien hans.

36-åringen ba i april i år om å bli henrettet for å slippe de neste fire årene i fengsel, og smertene han har kontinuerlig. Mannen er nakkeskadet og i april i år ble han fratatt de smertestillende medisinene han har brukt.

Fengselet i Arizona sier på sin side at årsaken til at han ble fratatt medisinene, var fordi han gjemte dem unna i munnen i stedet for å svelge dem, og sier Larsgard skal ha blitt voldelig da han fikk beskjeden om reduseringen i medisineringen.

LES også: Dømt til over sju års fengsel for legemsbeskadigelse i USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere