*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann fengslet i USA: Fikk avslag på henrettelses-søknad

Nordmannen John Kristoffer Larsgard (36) sitter fengslet i USA.

02.06.15 15:43

John Kristoffer Larsgard (36) fra Oslo, som sitter fengslet i Arizona i USA, har søkt om å bli henrettet. I natt ble søknaden avvist.

- Det var to begjæringer som ble behandlet. Den ene om tilgang til juridiske bøker ved et bibliotek og den andre om å bli henrettet. Begge begjæringene ble avvist, sier den juridiske assistenten til dommer dale P. Nielson i Navajo County Superior Court, Leah Thomas til VG.

Larsgard har frem til 31. august på å anke avgjørelsen.

LES også: Nordmann ber om å bli henrettet i USA

Han ble pågrepet i september i 2011 for å ha kjørt bilen feil i en enveiskjørt vei og inn i en folkemengde. Ingen ble skadd, men han fikk sju og et halvt års fengsel for å ha brukt det som dommeren anså som et dødelig våpen; bilen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FENGSLET: John Kristoffer Larsgard (36) ble dømt til sju og et halvt års fengsel, etter bil-episoden i 2011. Han fikk brukket nesen da en mann hevdet  Larsgard forsøkte kjøre ned og drepe familien hans. Foto: Politiet/Facebook

36-åringen ba i april i år om å bli henrettet for å slippe de neste fire årene i fengsel, og smertene han har kontinuerlig. Mannen er nakkeskadet og i april i år ble han fratatt de smertestillende medisinene han har brukt.

Fengselet i Arizona sier på sin side at årsaken til at han ble fratatt medisinene, var fordi han gjemte dem unna i munnen i stedet for å svelge dem, og sier Larsgard skal ha blitt voldelig da han fikk beskjeden om reduseringen i medisineringen.

LES også: Dømt til over sju års fengsel for legemsbeskadigelse i USA

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.