Den norsksomaliske Mohammed Hassan (66) skal ha vært én av kandidatene som ble vurdert til å bli Somalilands nye oljeminister. Torsdag forrige uke tiltrådde den nyvalgte presidenten Musa Bihi Abdi. Han utnevnte 24 ministre og seks viseministre i sin nye regjering, skriver Somaliland Press.

Norsksomalierens navn var ikke blant de nye ministrene.

Somaliland, som er en utbryterprovins fra Somalia, er ikke internasjonalt anerkjent som en selvstendig stat. I forrige måned var det valg, og Musa Bihi Abdi ble valgt som ny president i Somaliland.

I forkant av valget i november var det knyttet stor spenning til et eventuelt regjeringsskifte i Somaliland. Norges fremste Somalia-ekspert tror imidlertid at den nye presidenten vil få ro og støtte til å regjere utbryterprovinsen.

- Presidenten er tidligere marxist og var en del av Alanas-vingen av Somali National Movement på 1980-tallet. Men det er nok glemt. Folket husker ham som en gammel veteran fra selvstendighetskrigen som slåss mot Somalia, uttalte førsteamanuensis i internasjonale relasjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, Stig Jarle Hansen, nylig til Nettavisen.

- Han har nok ikke støtte i hele befolkningen, men dem som ikke støtter ham, er folk som aksepterer en konsensusløsning. Så Musa Bihi Abdi har nok konsensus på at han skal sitte som president, sa Hansen.