Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann flyktet fra terroristene ved å krabbe gjennom ørkenen med splinter i beinet

Berget livet.

Alger (NTB): En nordmann som ble angrepet i Algerie, flyktet fra terroristene ved å krabbe gjennom ørkenen med splinter i beinet.

Mannen satt på en buss som var på vei inn til byen da gisseltakerne gikk til angrep, skriver Bergens Tidende.

– Han satt i bussen, helt foran hos sjåføren, da det smalt. Han var den siste som kom seg ut av bussen. Han har fortalt at han er skadd i låret fordi han ble truffet av splinter. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, sier kona til den 50 år gamle mannen fra Ålesund som kom seg unna. Paret er bosatt i Bergen.

Hun forteller om en dramatisk flukt da terroristene angrep. Sammen med andre overlevende skal mannen hennes ha klart å krabbe gjennom ørkensanden, skadd i beinet, mens terroristene tok seg inn på anleggsområdet. Etter en stund ble gruppen plukket opp av en militærpatrulje og fraktet til sykehuset i In Aménas.

– Han har ikke sagt så mye om selve angrepet, men han sier de må ha klart å ta over anlegget fordi de hadde vanvittig mye våpen, og gode våpen. Han tror også at terroristene ikke var forberedt på at de skulle støte på bussen, sier kvinnen.

Så langt er 9 av Statoils 17 ansatte på In Aménas-anlegget i sikkerhet. For de øvrige åtte er situasjonen fortsatt uavklart. (©NTB)

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken