*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann havnet midt i mediesirkuset

Foto: (Scanpix/Privat)

Morten Meier (36) fikk medienes oppmerksomhet midt i sex-skandalen som nå ryster fransk politikk og Det internasjonale pengefondet.

16.05.11 18:02

- Vi skjønte jo at dette var en stor sak der borte, sier nordmannen Morten Meier (36) om sexskandalen som nå ryster fransk politikk og Det internasjonale pengefondet.

Sammen med en kameratgjeng var han ferie i New York, og havnet tilfeldigvis på samme hotell som IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn (62), som nå er mistenkt for å forgrepet seg på en stuepike. Strauss-Kahn ble pågrepet på JFK-flyplassen lørdag. Han nekter for å ha gjort noe galt og har sagt seg villig til å samarbeide med politiet om DNA-prøver.

Kjørte i samme limo
Tilfeldighetene ville det slik at Meier og hans reisefølge - gamle venner fra barneskolen - havnet i samme limousin som Dominique Strauss-Kahn benyttet da han i hui og hast var på vei til flyplassen.

Det var riktignok noen timer senere, men sjåføren var den samme, og han fortalte nordmennene om turen med IMF-sjefen.

- Sjåføren var den som kjørte Strauss-Kahn til flyplassen lørdag. Han fortalte at han så hvor stresset IMF-sjefen var, at han var blitt bedt om å kjøre så raskt han kunne og at Strauss-Kahn ikke hadde med seg noe bagasje, forteller Meier.

Senere på dagen skulle Meier og vennene på New York-tur ut for å spise middag. De bestilte limousine, og det var da de fikk historien.

Stort presseoppbud ved hotellet
Senere møtte Morten Meier et stort oppbud av pressefolk utenfor hotellet, og der ble han spurt ut av en kvinnelig journalist fra The New York Times.

Det endte med at nordmannen ble sitert i den respekterte New York-avisen på hva sjåføren fortalte om kjøreturen med Strauss-Kahn.

- Min rolle i dette er jo svært så perifer, sier nordmannen. Nå er han vel tilbake i Norge igjen og ser fram til å feire 17. mai sammen med familien - med Dominique Strauss-Kahn-saken på god avstand.

- Det var litt av et mediesirkus, sier han.

Men langhelgen i New York var begivenhetsrik også før Strauss-Kahn satte sitt preg på den. Meier forteller at vennene hadde en fin tur og fikk oppleve New York til fots og fra luften, det siste med en helikoptertur over Manhattan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.