*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann i Algerie: - De skjøt mot bussen vår

En Statoil-ansatt fra Lindås i Hordaland var på en buss i In Aménas i Algerie da islamister dukket opp og begynte å skyte mot kjøretøyet.

16.01.13 15:31

Alger (NTB): Islamistene som har tatt minst én nordmann som gissel i Algerie, angrep først en buss med Statoil-ansatte som var på vei til flyplassen i In Aménas klokken 5.50 lokal tid, opplyser Per Morten Berg, som jobber på et toårig prosjekt for Statoil i Algerie, til avisen Strilen. Han var om bord i bussen da gisseltakerne gikk til angrep.

– Vi var bare to hundre meter fra leiren da de dukket opp fra mørket og skjøt mot oss, sier Berg til avisen.

Trygt sted
Ifølge Berg er det soldater som vokter leiren døgnet rundt. De svarte umiddelbart på ilden fra angriperne, og bussen klarte å kjøre videre.

Lindåsingen befinner seg nå på et trygt sted, men han vet ikke hvordan det går med hans norske kolleger som ikke var i bussen sammen med ham. Han er blitt oppfordret til ikke å ringe noen av dem.

Kona fikk SMS
Ved halv ni-tiden norsk tid fikk kona til Berg en SMS: «Er evakuert fra bussen/leiren. Alt vel med meg. Trygg på en militærforlegning.»

– Jeg forsto ikke noe særlig. Men noen timer senere ringte Statoil og ville snakke med meg. Da skjønte jeg at det var noe mer alvorlig. De visste ikke da at han var i sikkerhet, og det kunne jeg fortelle dem, sier hun til NTB.

Kona, som ikke vil oppgi navnet sitt, er svært glad for at hun vet at hennes mann er trygg, men hun tenker på de andre som lever med den uavklarte situasjonen.

– Jeg er fryktelig lei meg på deres vegne. Det kan ikke kjenner godt, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.