Det melder VG Nett. Den siktede 45-åringen innrømmet også straffskyld da han møtte til fengslingsmøte i Bundung fredag, skriver avisen.

45-åringen som er mistenkt for overgrep mot flere gutter i landet, har siden mandag sittet fengslet i politihovedkvarteret i den mest fasjonable delen av hovedstaden Banjul.

En sentral kilde i politiet i Gambia sier til Aftenposten på fredag at han er sterkt kritisk til norsk rettsvesen.

Den overgrepsdømte nordmannen burde aldri vært sluppet fri, mener kilden.

Offisielt har politimyndighetene lagt lokk på etterforskningen av overgrepene nordmannen mistenkes for å ha begått i Gambia, skriver Aftenposten.

En sentral politikilde, som ikke ønsker å bli navngitt, reagerer imidlertid sterkt på at 45-åringen ikke er blitt straffet hardere for overgrep han er dømt for i Norge.

- Det som er sykt i denne saken, er rettssystemet og straffene i Norge. Denne mannen skulle aldri vært sluppet fri.

Den norske 45-åringen ble pågrepet tidligere denne uken med seks små gutter på soverommet sitt i den gambiske hovedstaden Banjul. Dersom han blir dømt, risikerer han mange år i fengsel.

Strafferammen for seksuelle overgrep mot barn i Gambia begått av en turist er 14 års fengsel. Produksjon av barneporno kan straffes med fengselsstraffer på inntil fem år.

Dømt flere ganger
Den 45 år gamle nordmannen er dømt flere ganger for overgrep mot norske barn. I 2001 fortalte han selv om overgrepene mot sønnen til barnevernet.

Mannen ble i 2001 dømt for sedelighetsforbrytelser mot et barn under 14 år.

I 2004 ble han dømt for overgrep mot fire barn mellom fem og ti år.

I 2005 ble han dømt for minst 100 overgrep mot sin egen sønn

I høst ble han anmeldt for nye overgrep mot en skolegutt.

I november forlot han Norge og reiste til Gambia.

(NTB/Nettavisen)