*Nettavisen* Nyheter.

Nordmann innrømmer forsøk på hasjsmugling

Aalborg/Oslo (NTB-Kjell A. Nilsen/Anne Marjatta Gøystdal): Den 36 år gamle nordmannen som ble pågrepet av dansk politi søndag, erkjenner å ha vært i besittelse av hasj som skulle smugles til Norge.

07.01.13 18:53

I fengslingsmøtet i Hjørring mandag ettermiddag innrømmet 36-åringen å ha vært i besittelse av hasj som skulle sendes med en hurtiggående fritidsbåt fra Ålbæk til Norge. Politiet beslagla 250 kilo hasj, men nordmannen erkjenner kun besittelse av 45 kilo, melder Ritzau.

De tre nordmennene skal ha vært i ferd med å laste hasj over i båten, en såkalt rib med 500 hestekrefter, da dansk politi slo til. De forsøkte å stikke av og åpnet deretter ild mot politiet, men ble innhentet. I skyteepisoden som oppsto, ble en 49 år gammel mann fra Arendal drept og en 27-åring og en politimann fra den danske spesialstyrken såret.

De to nordmennene ble under mandagens fengslingsmøte varetektsfengslet i fire uker. Begge anket avgjørelsen på stedet.

Dansk politi hadde i lengre tid planlagt aksjonen mot de angivelige hasjsmuglerne. De var tipset om smuglerplanen av norske kolleger allerede i fjor høst. Aksjonen ble mer dramatisk enn politifolkene hadde forutsett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.