Nordmann kan slippe fengsel i Thailand

Bergen (NTB): Nordmannen som er siktet for å ha slått ned Jarle Nyegaard i Thailand, kan slippe fengsel hvis politiet konkluderer med at dødsfallet var en ulykke, skriver Bergens Tidende.

43 år gamle Nyegaard døde etter å ha blitt slått ned på Kåres Partybar i Pattaya i Thailand tidligere i høst. En 36 år gammel bergenser bosatt i Thailand meldte seg for politiet. Først ble han siktet for uaktsomt drap. Senere ble siktelsen nedjustert til vold med døden til følge, noe som har en strafferamme på mellom to og ti år. Men siktelsen kan bli henlagt fullstendig.

- Vi etterforsker fremdeles, men finner vi ut at det var en ulykke, så skjer det ikke noe mer i saken. Da slipper han fengsel, sier etterforskningsleder Nattawat Srithongpet ved Pattaya politistasjon til Bergens Tidende.

36-åringens forsvarer, som bare går under etternavnet Gunn i advokatfirmaet Gunn Legal Services, opplyser at man ikke har hørt noe fra politiet.

- Her skjer det ingenting. Begge parter er enige om at det var en ulykke. Derfor slipper min klient trolig fengsel. Jeg tror ikke det blir noe mer sak av dette, og det er vi glade for. Det var jo en ulykke. Det har vi sagt hele tiden, sier Gunn.

Seniorforsker Marte Nilsen ved Institutt for fredsforskning (PRIO) tror ikke politiet prioriterer saken høyt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.