(STEINKJER-AVISA): Espen Uhlen Jørstad er i ferd med å skrive pokerhistorie når han leder VM i poker med omtrent dobbelt så mange sjetonger som andreplassen. Tre personer gjenstår etter at over 8.000 andre spillere er slått ut og Espen Uhlen Jørstad har med andre ord en god posisjon for å vinne verdensmesterskapet.

Steinkjer-Avisa har de siste årene skrevet mange saker om pokertalentet Espen Uhlen Jørstad fra Steinkjer. Nå topper karrieren.

Vinneren stikker av med verdensmestertittel, et gullarmbånd som beviser nettopp dette, og over 100 millioner norske kroner.

– Det er ingenting jeg heller ville vunnet. Dette er årets største og mest prestisjefylte turnering, sa Jørstad da Steinkjer-Avisa snakket med ham tirsdag.

Selv dersom Jørstad skulle gått ut som førstemann under finaledagen lørdag, er han garantert en sum på 40 millioner kroner. Deretter stiger pengepremien dess nærmere førsteplassen du kommer. Førsteplassen vinner 100 millioner norske kroner.

– Til idrettsgallaen

På nettstedet Poker.no blir Jørstad hyllet av pokerproffer landet rundt.

– Dette er veldig moro, og ikke minst fortjent da han er en av de mest hardtarbeidende spillerne i Norge, sier Thomas Udness, som er arrangør av NM i Poker, til Poker.no tidligere denne uken.

Han fremhever Jørstads prestasjon som en stor idrettsbragd.

– Prøv selv. Bare det å holde ut i 12 timer i en pokerturnering er vanskelig nok. Tenk å sitte seks dager uten å gjøre feil store nok til å miste alle sjetongene! Det er helt hinsides vanskelig å holde fokuset oppe så lenge. En enorm prestasjon, ja. Jeg har vært i Vegas når nordmenn har kommet langt tidligere. Den følelsen man har når man går dypt i denne turneringen er helt spesiell. En ting er de enorme pengesummene, en annen er den store prestisjen en WSOP Main Event innehar. Dette er crème de la crème og tittelen henger like høyt som et NM i Norge eller utlandet, sier han spøkefullt.

Frode Fagerli er en annen som er godt kjent innen pokermiljøet. Han mener Jørstad bør inviteres til idrettsgallaen.

– Jeg var selv i Las Vegas da Felix var på finalebordet i 2014 og så hvilken opptur det ga for norsk poker. Effekten nå blir sikkert minst like stor, og om han vinner, ja da må han inviteres til Idrettsgallaen, sier han til Poker.no.