RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann pågrepet for narkosmugling i Göteborg

(Politiet)
Sist oppdatert:

En nordmann og to svensker er siktet for å ha forsøkt å smugle flere kilo kokain, ecstasy, hasj og marihuana fra Sverige til Norge. Nordmannen og den ene svenske sitter nå i varetekt i Norge.

Det var i fjor sommer at de tre ble pågrepet i Göteborg etter at politispanere hadde fulgt dem fra Amsterdam via København til Sverige. I en varebil som en av de pågrepne kjørte, fant politiet 5 kilo kokain, nesten 2 kilo ecstasytabletter, 44,8 kilo marihuana og 60,6 kilo hasj. Politiet fant også en pistol i bilen.

Politiet mener narkotikaen skulle smugles inn i Norge.

– Det er et av de større beslagene vi gjorde i løpet av 2013, sier kriminalinspektør Pether Lundin hos politiet i Göteborg, til den svenske avisen GT lørdag.

– Dette handler om et bra nordisk politisamarbeid der også nederlandsk politi var innblandet, fortsetter han.

I varetekt i Norge
Den 58 år gamle nordmannen og en 44 år gammel svenske ble etter pågripelsen overført til norsk varetektsfengsel i Follo, der de nå sitter siktet for forsøk på innføring av narkotika til Norge.

– Vi mener saken har en tilknytning til Norge og etterforsker blant annet hvem narkotikaen skulle leveres til, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Nordmannen nekter straffskyld i saken.

– Han sier at dette har han ingenting med å gjøre. Han kjenner ikke til stoffet som ble beslaglagt, sier nordmannens forsvarer Steinar Wiik Sørvik til NTB.

Den svenske mannen har imidlertid forklart i avhør at han visste at skulle hente et narkotikaparti i Amsterdam. Nordmannen ble overført til Norge i oktober.

– Han har godtatt varetektsfengsling inntil politiet har fått avklart hans rolle i saken, sier Sørvik.

Ifølge forsvareren ble nordmannen varetektsfengslet på nytt sist fredag i en periode på fire uker.

Bobil
Ifølge Dagbladet var den 58 år gamle nordmannen en størrelse i spritsmuglermiljøet på Østlandet på 1990-tallet.

Avisen GT skriver at nordmannen og den 44 år gamle svensken møtte hverandre i Vinterbro i august i fjor sammen med flere andre personer. To dager senere reiste de to til Amsterdam i en bobil som var leid i Norge. Etter å ha hentet narkotikaen i Nederland, kjørte de to til København, der de møtte en annen svenske, en 49 år gammel mann, som hadde leid en svenskregistrert varebil.

Mens dansk politi spante på dem, flyttet nordmannen og den 44 år gamle svensken narkotikaen over fra bobilen til varebilen mens den andre svensken så på. Deretter kjørte begge bilene til Helsingør der de tok ferja over til Helsingborg før de fortsatte mot Göteborg.

Der, i bydelen Annedal, ble de tre pågrepet av svensk politi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere