Nordmann pågrepet for overgrep

Foto: Google (Googlemaps)

En 64 år gammel nordmann er arrestert i turistbyen Siem Reap i Kambodsja, mistenkt for seksuelle overgrep mot fire unge gutter.

22.01.10 08:50

Nordmannen ble pågrepet onsdag etter at en gutt fortalte politiet at han var blitt betalt 40 dollar for å ha sex med 64-åringen, melder Cambodia Daily ifølge NTB.

Sun Bunthorng, sjef for arbeidet mot menneskehandel i Siem Reap, sier til avisen at nordmannen trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

11 til 14 år gamle
De fire guttene skal være i alderen 11 til 14 år.

En lokal organisasjon som overvåker pedofile i byen, APLE, sier at de ble oppmerksomme på nordmannen for et år siden etter at han ble sett i kontakt med en rekke hjemløse barn i Siem Reap.

Turistbyen Siem Reap ligger like i nærheten av det kjente tempelet Angkor Wat.

Flere blir pågrepet
Organisasjonen opplyser til Cambodia Daily at det i fjor ble pågrepet 26 utlendinger, mistenkt for seksuell omgang med mindreårige barn i Kambodsja. Dette var dobbelt så mange som i 2008. Tre av de 26 ble senere løslatt.

Økningen skal delvis skyldes bedre politiarbeid, og at flere utenlandske pedofile besøker Kambodsja, ifølge Samleang Seila, som leder organisasjonen.

Denne uka ble en 62 år gammel svensk statsborger dømt i en domstol i hovedstaden Phnom Penh, til seks og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot gutter helt ned i 9-årsalderen.

En 57 år gammel amerikansk statsborger skal neste måned møte i retten, mistenkt for krenkende handlinger overfor en 12 år gammel jente.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.