Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann siktet for drap i Sverige

En nordmann (41) er sammen med fem andre siktet for å ha drept en 27-åring som forvant på mystisk vis i Sverige i vår. Det er uklart om politiet har funnet 27-åringen død.

Uppsala (NTB): Letingen etter mannen som antas å ha blitt drept, fortsatte fredag i et avsperret område ved tettstedet Örsundsbro, meldte avisen Uppsala Nya Tidning på sine nettsider. Politiet vil ikke opplyse om de har funnet noe lik i området, skrev Aftonbladet.

Örsundsbro ligger halvannen mil nordøst for byen Enköping i Midt-Sverige. 27-åringen ble meldt savnet i begynnelsen av mars, og svensk påtalemyndighet mistenker at han ble drept tre uker senere, 24. eller 25. mars.

Kjørt bort i likbil?

En 56-åring som er mistenkt i den samme saken, jobber for et selskap som transporterer døde, og mistenkes ifølge Aftonbladet for å ha kjørt bort drapsofferet i sin likbil.

- Mistanken gjør meg kvalm, sier eieren av selskapet til Stockholm-tabloiden.

Nordmannen er en av seks personer som er pågrepet i saken. Han ble torsdag siktet for drapet sammen med en annen mann, mens de andre er siktet for å ha hjulpet til eller for å ha skjult handlingen.

Ifølge VG flyttet den drapssiktede nordmannen til Sverige i 2001, og han er tidligere dømt for narkotikalovbrudd og tyveri. Etter det VG erfarer, har politiet bevis som knytter mannen til forsvinningen.

Etterlyst

Etter at 27-åringen forsvant fra sin bolig i byen Mora tidlig i mars, har han vært etterlyst både på politiets hjemmesider og via sosiale medier – uten resultat. Politiet i Dalarna-regionen skal ha fått opplysninger om at han ble sett i byen Uppsala etter at han forsvant hjemmefra.

56-åringen som mistenkes for å ha kjørt den drepte bort, mistenkes for beskyttelse av en kriminell og grov gravskjending. En 26 år gammel kvinne er mistenkt for medvirkning til drap, melder Uppsala Nya Tidning.

Svensk politi og påtalemyndighet røper minst mulig om utviklingen i saken. Lisa Sannervik, som er pressetalskvinne for politiet i Uppsala, sier til avisen Expressen at etterforskningen er inne i en svært følsom fase.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken