Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann skadet i Mexico-skyting

Den kvinnelige norske arkitektstudenten havnet midt i en dramatisk gisseltaking.

Kvinnen, som er student ved arkitektskolen i Aarhus i Danmark, ble truffet av fragmenter under skyteepisoden, melder nyhetsbyrået Ritzau ifølge jp.dk.

- På feil sted til feil tid
Kvinnen var sammen med en gruppe på 118 førsteårsstudenter og åtte lærere på studietur i Mexico da de havnet midt i en skyteepisode da i byen turistbyen Taxco, en gruveby i fjellene sør for Mexico City.

- De var på feil sted til feil tid. Det er naturligvis en sjokkerende opplevelse, men heldigvis gikk det ikke verre, sier skolens rektor, Staffan Henriksson ifølge Ritzau.

Tok med seg gissel
Politiet i staten Guerrero sier til nyhetsbyrået AP at væpnede angripere plutselig dukket opp under en pengeinnsamling for Røde Kors foran Santa Prisca-kirken torsdag og tok med seg en mann i mengden. Gisseltakerne kjørte fra stedet mens de skjøt med automatrifle. Det var disse skuddene som såret noen av tilskuerne.

Jobber med hjemreise
Gruppen av arkitektstudenter kommer etter planen tilbake til Danmark 26. og 28. mars, men det jobbes nå med å ordne en tidligere hjemreise. Hele gruppen fikk tilbud om psykologhjelp etter den dramatiske opplevelsen.

Norges ambassade informert
- Vi har fått bekreftet at en norsk kvinne er lettere skadd i en skyteepisode. Kvinnen har vært på sykehus, men er skrevet ut derfra nå, sier ambassadesekretær Øyvind R. Haugen ved den norske ambassaden i Mexico til NTB.

To mexicanske kvinner og den norske turisten ble såret, sier en talsmann for Røde Kors til CNN ifølge NTB.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her