RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmann tilstår trippeldrap i Pakistan


FORSVARER: Øystein Storrvik er forsvarer for den tiltalte mannen som må møte i retten mandag beskyldt for drap eller medvirkning til dette. Tilståelsen skal ha kommet onsdag kveld. I over to år har han nektet straffskyld.
FORSVARER: Øystein Storrvik er forsvarer for den tiltalte mannen som må møte i retten mandag beskyldt for drap eller medvirkning til dette. Tilståelsen skal ha kommet onsdag kveld. I over to år har han nektet straffskyld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen er tiltalt for medvirkning til tre overlagte drap som ble begått i 2013. I avhør onsdag kveld la han kortene på bordet. Mandag starter rettssaken.

I mai 2013 ble tre personer drept i Pakistan. Bakgrunnen var at en norsk kvinne, bosatt i Oslo, hadde giftet seg med en mann foreldrene ikke hadde "godkjent". 

Mannen som har tilstått er kvinnens onkel. Kvinnens foreldre er også tiltalt for drap eller medvirkning til drap i saken, som starter mandag i Oslo tingrett.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

- Løsnet ikke skudd

Politiet har etterforsket saken som en æresdrapssak.

- Jeg kan bekrefte at min klient har tilstått å ha vært med å planlegge de tre drapene. Han var også til stede da de ble gjennomført, men forklarer at han ikke har løsnet noen skudd, sier forsvarer Øystein Storrvik til Nettavisen.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer før rettssaken starter mandag.

Les også: Tre tiltalt for trippeldrap i Pakistan

Les også: Norsk-pakistansk ektepar siktet for trippeldrap

Les også: - Drept etter hemmelig giftemål

- Fordel med tilståelse

Alle drapene ble gjennomført i huset til mannen som har kommet med tilståelsene.

- Det er en fordel for påtalemyndigheten, og særlig de etterlatte, at en av de tiltalte har erkjent og forklart seg om hendelsene. Det forsterker også mistankegrunnlaget når vi har fått en erkjennelse, sier statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter Guro Hansson Bull til Nettavisen.

Det var natt til 18. mai, norsk tid, i 2013 at tre menn ble drept i Pakistan. Foreldrene og broren til den norske kvinnen ble kort tid etter hendelsen pågrepet av politiet.

- Nekter straffskyld

Seks uke etter at drapene ble begått ble en ny mann pågrepet. Mannen er norsk statsborger og altså onkelen til den fornærmede kvinnen som mistet sin ektemann.

Foreldrene og onkelen til kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

De tre drepte er kvinnene tidligere ektemann, broren til ektemannen og deres bror.

Det var kvinnen selv som anmeldte sine familiemedlemmer.

Dokumenter Nettavisen har fått tilgang til går det også frem at politiet har hentet inn bildebevis fra overvåkingsbilder fra Forex bank i Oslo. Her vises to familiemedlemmer av kvinnen i det de overfører penger til en person i Pakistan.

Det går også frem av dokumentene Nettavisen har tilgang til, at broren til den fornæremde kvinnen skal ha vært bekymret for sin søster.

Den tiltalte kvinnen var i avhør hos politiet så sent om i går kveld, får Nettavisen opplyst.

- For min klient er dette bare positivt. Det forandrer ikke noe for henne og hun nekter fortsatt straffskyld. Hun synes det er bra at faktum kommer på ordet, og synes det står respekt av at han tar ansvar med sin tilståelse, sier kvinnens forsvarer Morten Furuholmen til Nettavisen.

- Hun har ikke hatt noen selvstendig kontakt med han som har tilstått, egger han til.

Faren til den fornærmede kvinnens advokat, Abdelilah Saeme, har ikke svart på Nettavisens henvendelser. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere