Gå til sidens hovedinnhold

Nordmann tiltalt for miljøkorrupsjon

Oslo (NTB): En norsk-kineser er tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med ulovlig håndtering av avfall. Økokrim mener dessuten at to norske direktører fikk penger under bordet for å dumpe avfall i utlandet.

Saken stammer fra sommeren 2009 da konteinere med flere tusen kasserte datamaskiner og fjernsynsskjermer ble sendt i retur til Norge fra Nederland. Det skjedde etter mistanke om ulovlig avfallseksport.

Økokrim har nå tiltalt en norsk-kineser for ulovlig avfallseksport, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg er han tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med avfallshåndteringen. Økokrim mener han betalte en direktør i et gjenvinningsselskap 145.000 kroner i 2005.

- Det er straffbart å smøre en ansatt i en annen bedrift. Hvorfor han gjorde det får komme fram i retten. Vi ser at han har betalt penger, og han har selvfølgelig en forklaring på det, som vi har gått grundig gjennom. Likevel har det endt opp med tiltale for korrupsjon, sier statsadvokat Tarjei Istad i Økokrim.

Direktøren i gjenvinningsselskapet døde av sykdom under etterforskningen. Økokrim mener denne direktøren i tillegg tjente nærmere 130.000 kroner på salg av 33,7 tonn elektrisk avfall, og at norsk-kineseren var delaktig i det grove underslaget ved at han formidlet kontakt mellom partene og fikk betalt for transport til Kina. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis