Ove Johansen ble utlevert til Kosovo sent onsdag kveld. Han er siktet for å ha svindlet FN for 2,7 millioner kroner. Johansen ble etterlyst av Interpol i 2003 og skal siden ha oppholdt seg i Montenegro.

Under et fengslingsmøte i Pristina ble nordmannen varetektsfengslet i 30 dager, melder Hegnar Online.

Fare for at han vil rømme
Dommeren mente det var en reel fare for at Johansen ville rømme fra Kosovo dersom han ble løslatt.

Det norske Utenriksdepartementet følger saken i Kosovo nøye, og var til stede under fengslingsmøtet.

– Fengslingsmøtet er over og ambassaden var til stede, og så langt så har nordmannens rettssikkerhet blitt ivaretatt på en tilfredsstillende måte. Så langt ambassaden kjenner til, så blir nordmannen godt behandlet i varetekt og fikk besøk av lege for å se om alt var i orden. Utenriksdepartementet vil følge saken nøye, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Fikk penger av FN
Johansen er siktet for bedrageri av 300.000 euro, noe som utgjør om lag 2,7 millioner kroner, gjennom selskapet Norway Invest. I 2003 gjorde selskapet en avtale med det statlige selskapet Post and Telecommunication Kosovo (PTK) om utbygging av et nødnett i Kosovo. Nordmannen skal ha fått penger av FN til å gjennomføre prosjektet, men nødnettet ble aldri realisert. Johansen hevder han er uskyldig.