Nordmann vil knuse Playboy

Den norske erotiske fotografen Petter Hegre har gigantsuksess med sitt nettsted. Nå vil han ta opp kampen med Playboy. Les intervju og se hans bilder her.

08.01.04 10:52

Over en million mennesker besøker den norske fotografen Petter Hegres erotiske nettsted hver eneste dag. Det hele startet med en bok med bilder av sin eks-kone, ”My Wife”:

- Ugivelsen av ”My Wife” var en spontan reaksjon, og kan kanskje defineres som begynnelsen på det erotiske eventyret jeg har presentert på nettsidene mine, forteller Hegre.

Bildematerialet til hans første bok ble skapt i løpet av en to-tre- årsperiode sammen med hans første kone fra Island:

- Kameraet var en fast følgesvenn i alt vi gjorde, og snart ble denne erotiske samlingen i skoesken under sengen, som vi alltid lukte ut før resten av familien fikk se ferieminnene våre, noe mer enn bare bilder. Det ble så stort og rikt på ekte og ærlig erotikk at fotografen i meg bare måtte publisere det.

Motpol mot tannløs erotikk

Petter mener hans bok var en reaksjon mot det han kaller glatt og overfladisk Hollywood-sex:

- Mine bilder var en hyllest til kvinnen jeg elsket, kjærlighet og sex på alt annet enn Hollywood-vis. Med denne boken ble uttrykket ”The New Nude” skapt av amerikansk media, og det har siden vært mitt varemerke. En motpol til tannløs, iscenesatt og uekte erotikk med modeller som druknet i sin egen sminke i kunstige omgivelser.

Erotisk Oscar

Boken ga Hegre en erotisk Oscar. Vi spurte om det var tilfeldigheter som førte ham ned en erotisk fotokarriere.

- Siden jeg tok mine første usikre eksponeringer ved fotoskolen i Santa Barbara i California, har kvinnekroppen fascinert meg. Jeg fikk tidlig rykte på meg som den som klarte å kle av både prektige ballerinaer og mine med-studenter.

Møtte naken Cindy Crawford

Hegres første fotojobb gav ham muligheten til å møte flere store stjerner

- Da jeg jobbet for Richard Avedon i New York, fikk jeg mine første store opplevelser da supermodeller som Cindy Crawford og andre stjerner poserte nakne i studio mens jeg ladet film og målte lyset for min mester.

Ingenting kunne måle seg med Internett

Hegre startet sitt nettsted for å nå flere med sine bilder, ifølge ham selv:

- De fleste bildekunstnere har behov for å publisere bildene sine, det har også jeg. Målet er jo å påvirke folk, framkalle følelser. Jeg har prøvd meg på bøker og utstillinger, men dette var utrolig trege prosesser med lite nedslagsfelt. Selvfølgelig jobber jeg fortsatt med begge deler, men ingenting kunne måle seg med Internett.

Med små skritt har han bygget opp det han kaller ”The New Nude Network,” som er en samling av erotiske nettsteder.

Skal banke Playboy

Ambisjonene er det ingen problemer med:

- I dag blir vi omtalt som arvtakerne til Hugh Hefner og hans like. Med en planlagt utgivelse av et papirmagasin til våren med distribusjon blant annet i Tyskland, England og USA kan det se ut som gamle Hefner kan komme til å vri seg i den gamle morgenkåpen sin.

Øst-Europa har verdens peneste jenter

De aller fleste modellene Hegre bruker, er fra Øst-Europa, grunnen er enkel ifølge Hegre:

- Øst-Europa har helt klart de vakreste kvinnene i verden etter min smak. De er høye, slanke og nydelige med kvinnelige former og lange tynne armer. Bevegelsene deres er av en slik sensualitet som får mine fotografier til å vibrere. I den østeuropeiske kulturen står skjønnhetskonkurransen sterkt, og modelldrømmen har de fleste fra tidligere barneår. Kvinnene forholder seg oftest fordomsfritt og profesjonelt til nakenfotografering.

Bryster mer enn meieri

Holdningene er litt annerledes i Norge:

- I Norge blir jeg møtt av kvinnegrupper som skriker at kvinnebryster har kun en oppgave i livet, og det er å amme spedbarn. Disse mener at bryster ikke skal være seksuelle objekter som menn skal sikle på. Da takker jeg høyere makter for at den østeuropeiske kvinnen bærer sin kløft med stil, og vet at brystene kan være mer enn bare et meieri.

En million besøkende

Hver eneste dag har nettstedet en million unike brukere, og det er et helt team som jobber med sidene:

- Vi er et internasjonalt team bestående av ildsjeler og arbeidsjern. Vi driver nettverket vårt like profesjonelt som enhver redaksjon. Vi har en designer, tre webmastere, en tekstforfatter samt min kode som er modell og fotograf, i tillegg til meg.

Nettstedet har tusenvis av aktive og betalende medlemmer, de aller fleste fra USA.

Gode penger

Hegre mener selv nettstedet er relativt god butikk:

- Som alle bedrifter som jobber målrettet, kvalitetsbevisst og har et spennende produkt å tilby, så følger det også vanligvis med økonomisk suksess. Virksomheten har hatt en jevn og god vekst siden oppstarten. I dag er vi økonomisk uavhengige, og er så heldige at vi kan benytte disse ekstra midlene til å raffinere produktet vårt ytterligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.