RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Palestinske barn nyter livet på luksushotellet The Blue Beach Resort i Gaza by.
Palestinske barn nyter livet på luksushotellet The Blue Beach Resort i Gaza by. Foto: Mohammed Salem (Reuters)

Nordmenn advares mot dette luksushotellet

Det er vakkert, men et av verdens aller farligste.

Luksushotellet The Blue Beach Resort har en vakker utsikt over Middelhavet, et stort svømmebasseng og en 700 meter lang privat strand. Men nærmeste nabo er en treningsleir til den militante fløyen til Hamas, som har styrt Gazastripen siden 2007.

The Blue Beach Resort skulle etter syv år med bygging åpne i fjor sommer. Konflikten mellom Hamas og Israel satte imidlertid en stopper for åpningen.

Ett år etter at 12.000 hjem ble jevnet med jorden og over 2000 drepte i den tredje Gaza-krigen siden 2008, har luksushotellet åpnet for feriesultne gjester.

«Blue Beach er et luksuriøst feriested og det fineste av sitt slag i Palestina i Gaza by, med utsikt over Middelhavet,» skriver hotellet på sine Facebook-sider.

UD advarer mot å reise
Nettstedet Trip Advisor advarer derimot reisende mot å sjekke inn på The Blue Beach Resort. På en rød banner på nettstedet lyder følgende beskjed: «Reiseadvarsel: Sikkerhets- og trygghetsbekymringer».

Og Utenriksdepartementets reiseråd til Gaza lyder som følger:

«Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Gaza. Reisende oppfordres til å vise aktsomhet ved reiser til og opphold på Vestbredden.»

- Alt var perfekt
Hotellet har blitt svært populært, og har fått 21.000 «likes» på Facebook. I tillegg er det lagt ut snaut 300 anmeldelser.

«Ett av de beste stedene i Gaza. De 24 timene jeg tilbrakte der, var utvilsomt ett av de beste døgnene jeg har hatt de siste 16 årene. Betjeningen var hyggelig og veldig hjelpsomme. Maten var god, men kunne dog vært bedre. Rommene var perfekte. Svømmebassenget var flott. Alt var perfekt med unntak av musikken. Ærlig talt! Den var så deprimerende og død, det passet ikke til stedet. Jeg kommer absolutt tilbake, men vær snill og fiks musikken,» skriver Hadeel Salam Hayek.

200 dollar natten
Luksushotellet kan by på 162 rom. The Times skriver at gjestene betaler inntil 200 dollar for natten for å få et avbrekk fra den tøffe og harde hverdagen på Gazastripen.

Dette er en pris de færreste på Gaza har råd til å betale, ettersom 40 prosent av de 1,8 millioner innbyggerne lever under fattigdomsgrensen, ifølge en rapport fra Verdensbanken.

- Siden vi ikke kan ta med familiene våre til et feriested utenfor Gaza, så tar vi dem med hit, sier fembarnsfar Ahmed Kahled (45) i et intervju med Reuters.

- Dette er et sted hvor du bare ser skjønnhet, og du kan nyte en lunsj eller en drink ved sjøen, sier han.

Ifølge The Times er det hovedsakelig gazainnbyggere som benytter seg av luksushotellet.

Gaza-blokade
Selskapet Palestinian Real Estate Investment Company, som har base i Amman, står bak byggingen av luksushotellet som har tatt hele syv år - mye grunnet utfordringer med å anskaffe bygningsmaterialer. Israel fører som kjent streng kontroll over alle varer som importeres til Gazastripen.

Nettavisen har ikke lyktes med å oppnå kontakt med hotellet.

En palestinsk far sammen med sin datter i svømmebassenget ved The Blue Beach Resort.
En palestiner tar en «selfie» sammen med familien sin i svømmebassenget ved The Blue Beach Resort.
Hotellet The Blue Beach Resort har over 150 rom, og har en egen privat strand som er 700 meter lang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere