RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn angrer på feriesex

ETTER SEX KOMMER ANGEREN: 22 prosent angrer på at de har hatt ubeskyttet sex under en utenlandsreise.
ETTER SEX KOMMER ANGEREN: 22 prosent angrer på at de har hatt ubeskyttet sex under en utenlandsreise. Foto: Alexey Lysenko (Getty Images/iStockphoto)
Sist oppdatert:
Ubeskyttet sex på utenlandsreise er høyrisikosport.

(SIDE2): Rundt halvparten av alle nordmenn drar til utlandet i løpet av sommerferien. En del av oss angrer på ting vi gjør der, viser en ny undersøkelse utført av Europeiske Reiseforsikring .

Kaster hemningene
15 prosent av de som melder at de har vært påvirket av alkohol på utenlandsferien, sier at de har gjort noe som de angrer på. Av disse angrer to av ti på at de har hatt ubeskyttet sex, mens hver tiende angrer på å ha vært utro.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Når vi er i utlandet, drikker vi som regel mer. Og alkoholen reduserer som kjent hemningene våre, sier Schack Lystrup, psykiatrisk kontaktlege i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

I aldersgruppen 16-30 år svarer hver fjerde at de har gjort noe de angrer på.

Risiko
Ubeskyttet sex er risikosport, i en del land en høyrisikosport.

- Forekomsten av hiv og andre alvorlige seksuelt overførbare sykdommer er langt høyere i deler av Asia og Afrika enn i Europa, sier Anders Gulbrandsen, medisinsk ansvarlig i Europeiske Reiseforsikring.

I Asia og Europa smittes de fleste med klamydia og gonoré, mens reisende til Afrika smittes hyppigere av hiv. Thailand er landet der flest nordmenn blir smittet, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette angrer vi på:
Brukt for mye penger: 41 prosent
Hatt ubeskyttet sex: 22 prosent
Havnet i bråk: 14 prosent
Vært utro: 10 prosent
Kjørt med promille: 9 prosent
Hærverk: 1 prosent
Annet: 53 prosent
I tvil / Vet ikke: 10 prosent

(Spørsmålet er stilt til de 15 prosentene som svarer at de angrer på ting de har gjort i alkoholpåvirket tilstand i utlandet, av Europeiske reiseforsikring)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere