RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn bak islandsk oljesatsning

Sist oppdatert:
Duoen Dag. O. Larsen og Terje Hagevang har siden 2001 jobbet mot å skaffe seg en letelisens i islandsk farvann. De tror det kan ligge store oljeressurser i området sør for Jan Mayen
Larsen og Hagevang står bak det anonyme islandske oljeselskapet Geysir Petroleum som fokuserer på oljeleting i islandske og færøyske farvann. Selskapet er islandsk registrert, men styres fra Larsen og Hagevangs Sagex Group i Oslo.

- Vi driver Frontier-leting med fokus på Island og Færøyene, og håper å finne ne som kan bli en mamut, sier Larsen til iMarkedet.no.

Olje ved Jan Mayen

Det er i grenseområdene mellom norsk og islandsk kontinentalsokkel at Geysir mener det kan ligge store skjulte oljeressurser.

- Vi mener det er et område sør for Jan Mayen som egner seg for oljeleting. Der ligger det et kontinentalfragment delvis på islandsk og norsk side, sier Larsen.

Han tror den første islandske lisensrunden kan finne sted i slutten av 2006 eller i begynnelsen av 2007. Selskapet har allerede fått seismikkselskapet InSeis til å gjennomføre en spekulativ seismikkstudie over området som er under bearbeiding.

Igang utenfor Færøyene

Selskapet har allerede skaffet seg andeler i to lisenser utenfor Færøyene, hvor de er operatører med 40 prosents andel. Foreløpig er selskapet her inne i fasen for geologiske og seismiske forstudier.

- Vi har fire år til vi enten må bore eller si fra oss lisensen, sier Larsen som dermed foreløpig slipper å hente de store pengene med tanke på leteboring.

Larsen sier til iMarkedet.no at den store leteaktiviteten som vil finne sted utenfor Færøyene de neste to årene vil hjelpe selskapet til å ta en avgjørelse i tillegg til hva som blir avdekket i de geologiske undersøkelsene.

Larsen og Hagevang er gjennom deres Sagex Group i dag mindre aksjonærer i selskapet etter at det ble gjort en emisjon i selskapet på Island i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere