RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn dårlig på mobilretur

Oslo (NTB): Beregninger viser at det ligger millioner av gamle mobiltelefoner hjemme i skuffer og skap. Returselskapene kaller dagens returordning for mislykket og vil innføre en panteordning.

I løpet av de fire første månedene i år ble det importert 172 tonn nye mobiltelefoner til Norge. Det utgjør rundt 650.000 telefoner. Samtidig ble det samlet inn bare 15.000 returmobiler, skriver Vårt Land.

Selv om det har eksistert en returordning i elleve år, er det de færreste av oss som leverer inn sin gamle mobil.

- Våre undersøkelser viser at mobiltelefonene ikke havner i søpla. De fleste ligger i en skuff hjemme hos folk, sier markeds- og informasjonssjef Guro Kjørsvik Husby i returselskapet Elretur.

Daglig leder i Grønn hverdag, Tone Granaas, mener at løsningen på problemet må være at kommunene starter innsamling av småelektronikk, eller at det innføres en panteordning.

Klima- og forurensingsdirektoratet mener imidlertid at årsaken til at returordningen ikke er godt nok kjent, ligger hos forhandlerne selv.

- Tilsynsaksjonene våre viser at mange forhandlere ikke gir kundene god nok informasjon, sier seksjonssjef Kari Aa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere