RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn digger Røkke

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes stolthet er ustyrtelig populær ellers i verden også.
Av: Niels Ruben Ravnaas - NA24

Det viser omdømmeundersøkelsen Global RepTrak 2006 fra Reputation Institute. Aker, Coop, Reitan-gruppen, Statoil, Hydro og Veidekke er alle på Topp 200-listen i omdømmestudien, ifølge en pressemelding.

750 selskaper ble målt, og resultatene er basert på svar fra 30.000 personer i 25 land. Kun nordmenn har vurdert de norske selskapene, men svarene er sammenlignbare globalt, over bransje- og landegrenser.

Slår storheter

Det er første gang en slik global måling gjennomføres. Aker kommer på 12. plass, Reitangruppen kommer på 16. plass, Coop Norge på 32. plass, Statoil på 77. plass, Hydro på 130. plass og Veidekke på 156. plass.

Aker slår i likhet med Reitangruppen globale blant annet storheter som BMW, Pepsi, Disney og Honda.

– Omdømmevinnerne globalt kjennetegnes gjerne ved at de både leverer gode økonomiske resultater og appellerer til folks følelser. De inngir tillit, respekt og beundring. Aker – med Kjell Inge Røkke i spissen – klarer dette, derfor scorer de så høyt, sier Nils M. Apeland i Apeland Informasjon, norsk representant for Reputation Institute, i meldingen.

Skandinavia herjer i toppen

Det selskapet i verden med best omdømme er den italienske spagettiprodusenten Barilla Holdin. Men Skandinavia er representert på pallen med den danske leketøysprodusenten Lego Holding A/S på andreplass.

Europas største flyselskap, tyske Deutsche Lufthansa AG, innehar tredjeplassen, mens det på ny er et skandinavisk selskap representert på fjerdeplass, nemlig den svenske møbelgiganten Ikea International A/S.

Danmark også representert før Aker med både containergiganten A.P. Møller-Mærsk på 7. plass og Danfoss A/S på 11. plass.

Første asiatiske selskap ligger på 6. plass, representert ved den japanske bilprodusenten Toyota Motor Corp., mens det best plasserte amerikanske selskapet er verdens største husholdningsprodusent, Kraft Foods Inc.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere