– Det siste året har vi registrert en nedgang på 75 prosent i reiser til Tyrkia, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonsrådgiver i charterselskapet Apollo til Stavanger Aftenblad. Denne sommeren sender reiseselskapet 60 passasjerer i uka til Tyrkia.

– Tyrkia har vært ekstremt uheldig, og disse terrorangrepene påvirker turismen.

Avbestillingsvilkårene på reiser følger Utenriksdepartementets reiseråd, og de har foreløpig ikke endret seg. Imidlertid opplyser selskapet at det er mulig å endre reisemål om kunden er redd for å reise.

– Onsdag fikk vi en del telefoner fra folk som lurer på sikkerheten, men det vil nok dempe seg i løpet av de neste dagene, sier Tonje Løkaas Fossum i reisearrangøren Ving. Selskapet har opplevd en reduksjon i Tyrkia-reiser på 60 prosent sammenlignet med i fjor. Star Tour melder om en nedgang på 50 prosent.

Tirsdag kveld angrep tre selvmordsbombere flyplassen i Istanbul. Da de ikke kom forbi sikkerhetskontrollen på flyplassen, tok de opp våpnene sine og åpnet ild mot sikkerhetskontrollen.

Les også: Terrorangrep på flyplassen i Istanbul

En av dem sprengte seg i luften utenfor, mens de to andre brukte panikken som oppsto som et middel for å komme seg inn på flyplassen og sprengte seg selv der inne. Til sammen 41 personer ble drept i angrepet. Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, selv om blant annet CIA-sjef John Brennan mener angrepene bærer preg av at IS står bak.

Og denne: Brende fordømmer angrepene på flyplassen i Tyrkia

(©NTB)