RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn elsker å gamble

Sist oppdatert:
Glem risikovurderinger av aksjer og aksjefond. Nordmenn velger å tape pengene sine på gambling
Tall fra Lotteritilsynet viser at nye rentekutt og bedre økonomiske vilkår blant norske husholdninger i 2003, ble blant annet brukt til gambling. Statistikken viser at omsetningen i norske pengespill og lotteri steg med hele 22 prosent til 36,7 milliarder kroner i 2003 fra 2002.

Av dette stakk staten og veldedige organisasjoner av med mesteparten av inntektene. Særlig organisasjoner og idrettslag har hatt et fantastisk år, etter den økte gamblingaktiviteten i Norge. Statistikken fra Lotteritilsynet viser at det er de såkalte gevinstautomater som steg kraftig i omsetning i 2003. I fjor spilt nordmenn for 22,1 milliarder på automatene, mens det samme tallet for 2002 var på 15,4 milliarder kroner.

Internett-spillene tar også en kraftig jafs av det norske spillmarkedet. For norske myndigheter ser det nesten håpløst ut å stoppe fremmarsjen av internett-spill. Lotteritilsynet har regnet ut at nordmenn i 2003 satset rundt 1,8 milliarder kroner på pengespill på internett. Kun 400 millioner kroner av disse gikk til aktører som hadde konsesjon i det norske markedet.

Ifølge spørreundersøkelser, mener Lotteritilsynet å ha belegg for at Centrebet er den største aktøren i det norske markedet av internettspillene som ikke har tillatelse til å drive pengespill av norske myndigheter. Centrebet har 21 prosent av internettmarkedet, mens Unibet har 13 prosent og Expekt har 8 prosent.

Ironien i det hele er fjorårets uttallige medieoppslag om vanlige folks tap på aksjefond. I fjor plasserte husholdningene beskjedne 1,2 milliarder i aksjefond, noe som er milevis unna de 36,7 milliarder kronene nordmenn brukte på gambling.

Slik ser spill-Norge ut:

Norsk Tipping (egne spill): 8.921 millioner kroner
Rikstoto: 2.414 millioner kroner
Tallspillet Extra: 822.411 millioner kroner
Automater: 22.100 millioner kroner
tivoli.no / SMS.jackpot: 13 millioner kroner
Lotteri (eksklusiv Flax): 500 millioner kroner
Bingo : 1.900 millioner kroner

Totalt: 36.700 millioner kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere