RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn får ikke personlige bilskilt

Sist oppdatert:
Nordmenn vil bli nektet hva blant annet svensker og amerikanere har hatt lenge, personlige bilskilt også i fremtiden. Dermed blir det ikke lov med skilt som "Røkke", "VLCC", "Choice" og "RBK"
- Jeg kan bekrefte at vi har tatt opp spørsmålet om å gi anledning til personlige skilter på norskregistrerte kjøretøyer, og at Samferdselsdepartementet avviste utspillet, sier leder Sigurd Olsen i kjøretøyseksjonen i Vegdirektoratet til Aftenposten tirsdag.

Det er ledelsen i samferdselsdepartementet som har kommet til at skilt som "Røkke", "VLCC", "Choice" og "RBK" ikke skal godtas. Departementet ser nemlig ingen grunn til å endre dagens regler med to bokstaver og fem tall.

– Vi var klare for å utrede mulighetene, men la hele prosjektet på is etter svaret fra departementet, sier Sigurd Olsen.

I Sverige koster personlige skilt 6.000 kroner ekstra, og dette frister Vegdirektoratet, i tillegg til en revisjon av direktoratets programvare. Svenskene bruker ekstrainntekten i sin helhet på trafikksikkerhetstiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere